04 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: Rantı belediyelere sorun!

Ali Ağaoğlu: Rantı belediyelere sorun!

Ali Ağaoğlu, 17 Aralık sonrasında sessizliğini bozarak, belediyeleri hedefine aldı. Ağaoğlu, sektörün rant nedeniyle sürekli eleştirildiğini ancak inşaatta rantı belediyelerin dağıttığını söyledi. Ağaoğlu 'Rantı belediyelere sorun' dedi.



17 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, yaklaşık 10 ay süren sessizliğini bozdu. 17 Aralık süreci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın sanayi ve inşaat sektörüne yönelik sözleri, konut sektörü ve sektördeki iş kazaları hakkında açıklama yapan Ali Ağaoğlu’nun hedefinde belediyeler vardı. İnşaat sektörünün sürekli ‘rant’ nedeniyle eleştirildiğini söyleyen Ali Ağaoğlu, “Eğer inşatta rant dağıtılıyorsa, bunu belediyeler dağıtıyor. Ne karşılığında dağıtıldığının hesabını da gidin belediyelere sorun. Projelerdeki ruhsatları belediyeler onaylıyor” dedi.


Yasal hakkımdı


Konuşmasına 17 Aralık süreciyle açıklamada bulunarak başlayan Ali Ağaoğlu, inşaat sektörünü ve dolayısıyla da ekonomiyi bitirmek için medyatik olmasından dolayı kendisinin kurban seçildiğini savundu. Ağaoğlu, gözaltına alınmasına neden olan Bakırköy’deki arazisiyle ilgili dönemin Başbakanı Erdoğan ile görüştüğünü doğrulayarak, şu açıklamayı yaptı:


Şikayet ettim


“Bu arazi bir sanayi arazisiydi ve imarı da vardı. Sanayi alanı olarak geçtiği için 18. madde uygulaması vardı. Bu madde nedeniyle 20 yıldır bu arazideki sorun çözülememiş. Ben de (İBB Başkanı) Kadir Topbaş’a danıştım ve bu sorunun kaldırılıp, arazinin imara açılmasını istedim. O arazi metruk bir arazi olduğu için Kadir Bey de memnun oldu. Araziyi aldım, imar düzenlemesi için belediyeye başvurumu yaptım. Üzerinden 2 yıl geçti hala bir sonuç alamadık. Bende Tayyip Erdoğan’a şikayet ettim. Ben oraya milyon dolarlar yatırdım. Eğer 3 ay içinde işimiz halledilmezse zaten yasal olarak Bakanlığa müracaat etme hakkımız doğuyor. Yani özetle hakkımı aradım, işimi takip ettim. Burada asıl amaç ekonomiye darbe vurmaktı.”


TÜRGEV için özür


Bu arsanın imara açılması karşılığında TÜRGEV’e Ataşehir’deki bir arazisini bağışladığı iddialarını da yalanlayan Ağaoğlu, “Bu iddiayı ortaya atan kişiyi arayıp, çok net bir şekilde ‘Böyle bir arsa alanın, verenin a... dedim.’ Eğer bağış yapıldıysa Ataşehir belediyesinin kayıtlarından çıkar. Bunun sonuncunda da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu beni arayıp özür diledi” diye konuştu. CHP, gün içinde bu özrü yalanladı.


Beni küstürdüler


Servetinin iş yapma yeteneği olduğunu anlatan Ağaoğlu, “Ben eşşek gibi çalışan bir adamdım, şimdi 11.00’den önce işe gitmiyorum. Beni küstürdüler. Küskünüm ama yılmadım, yeni projeler yapmaya devam edeceğim” dedi.


Alarko’ya komşu oldu


AĞAOĞLU, Ortaköy’de Alarko’nun da bulunduğu arazinin üçte ikisini satın almış, bu arazi ve satın alma sürecinde yaşananlar nedeniyle Alarko ile davalık olmuştu. Ağaoğlu, arazinin kendine ait bölümünde bulunan binalardan birini ev yaptı. 1.5 aydır burada yaşadığını söyleyen Ağaoğlu, basın toplantısını da evinin bahçesinde yaptı.


Önemli olan projenin bitmesi


TORBA Yasa ile Ataşehir’den Ümraniye’ye bağlanan İstanbul Finans Merkezi projesinin altyapı çalışmalarını Ağaoğlu Şirketler Grubu yürütüyor. Arazinin Ümraniye Belediyesi sınırlarına geçmesinin projeyi etkilemeyeceğini söyleyen Ali Ağaoğlu, “Önemli olan o projenin yapılması. Bu idari bir karardır.


O bizi ilgilendirmez. Önemli olan bu projenin Türkiye’de yapılıyor olması” dedi. Arazinin 3-5 tane güzel bina yapmakla finans merkezi olmayacağını da dile getiren Ağaoğlu, “Uluslararası firmaların gelmesi için hukuksal, vergisel düzenlemelerin yapılması gerekir. Eğer bunları yapmazsak orada kendimiz çalar, kendimiz oynarız” diye konuştu.


‘Sancaktepe soytarısı’


ALİ Ağaoğlu, belediyelere çıkışını Sancaktepe Belediyesi ile sürdürdü. Sancaktepe’de 2003 yılında Ağaoğlu My Village projesini yaptığını hatırlatan Ağaoğlu, “Burada yaşam başladı. Aradan 10 yıl geçti Sancaktepe Belediyesi bölgede yeni imar planı yapıyor. Ben açık söylüyorum o belediye başkanı değil soytarı. Benim 10 yıl önce bitirdiğim proje alanını yeşil alan ilan etmiş. Oradaki emsali de rant yaratmak için alıp başka bir yere transfer ediyor. Oradaki emsal hakkını kime rant olarak verdi?”


Sen git ekonomiyi düzelt


ALİ Ağaoğlu, son günlerde sektörün gündeminde yer alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın inşaat yerine sanayinin teşvik edilmesi gerektiği sözlerine de sert çıktı. Ağaoğlu, şunları söyledi: “Adama sorarlar, sen bugüne kadar inşaat sektörüne ne destek verdin? İnşaat kendi kaynağını üreten bir sektördür. Türkiye’nin büyümesinde inşaat sektörünün çok büyük payı var. Ama Türkiye’de üreten her zaman maalesef cezalandırılmıştır. Ali Babacan, yüksek katlı binalar yerine 3-4 katlı evler yapalım diyor. Sen önce git ekonomiyi düzelt. Sonra konuta bak. Şimdi bir deprem olsa, insanlar canlı canlı tabut gibi evlerde yaşıyor. Böyle bir durumda bu sektörün önünü nasıl keseceksiniz?”


Vatan


Geri Dön