30 / 04 / 2024

Ali Babacan: İmar değişikliklerinde adalet duygusunu geliştirmeliyiz!

Ali Babacan: İmar değişikliklerinde adalet duygusunu geliştirmeliyiz!

İNŞAAT sanayicilerinin çatı örgütü İNTES'in ( İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ) dün gerçekleştirilen 167. Geleneksel Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Ali Babacan 'İmar değişikliklerinde adalet duygusunu geliştirmeliyiz' dedi...



İNŞAAT sanayicilerinin çatı örgütü İNTES'in (İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası) dün gerçekleştirilen 167. Geleneksel Toplantısı, tarihinde ilk kez basına kapatılırken, kapalı toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sanayicilere yaptığı kritik açıklama ve itiraflar damgasını vurdu. 

Edinilen bilgilere göre kapalı toplantıda Babacan'a eski İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, Hamdi Akın ve Nevzat Saygılıoğlu HES'lere getirilen yüzde 1.5'lik hasılat kesintisini sordu. Babacan "Bu yanlış bir iş oldu. Hukukun güvenliği önemli. Kazanılmış hak kavramı önemli. Bu bazı belediyelerin zorlamasıyla yapıldı. 

Böyle yatırımcı çekemeyiz. Şu dönem bir geçsin de bunu ele alacağız" dedi. 

Davet sahibi yoktu Bu arada Babacan sanayicilerin üretim yerine konut ve AVM işine girdiğini bunun cari açık üzerinde baskı yaptığını da söyledi. Babacan "Sanayiciler küçük bir imar değişikliğiyle büyük paralar kazmıyorlar. Ama bizim de imar değişiklikleri vb. konusunda adalet duygusunu oluşturmalıyız. Burada rüzgar evet, biraz karşıdan esiyor ama bu güveni oluşturmalıyız" diye konuştu. 

İnşaatçıların toplantısı'na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan davet edilmiş ve katılacağı netleşmişti. Ancak tam bu dönemde toplantının evsahibi olan Başkan Celal Koloğlu'yla ilgili 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu kapsamında ses kayıtları ortaya çıktı. Toplantı basma kapalı hale getirilmesine rağmen Koloğlu toplantıya katılmadı. 


Vatan


Geri Dön