02 / 07 / 2024

Ali Dumankaya: Hak sahiplerine 7.5 milyon lira kira ödedik!

Ali Dumankaya: Hak sahiplerine 7.5 milyon lira kira ödedik!

DKY İnşaat Başkanı Ali Dumankaya, DKY Ada projesi alanında Hazine’ye ait ufak bir alanın tapusunu 17 ay sonra alabildiklerini ifade etti.



Ali Dumankaya, “Kartal’daki dönüşüm projesinde Hazine’ye ait 167 metrekare yeri almak için 17 ay uğraştık. Evlerini boşalttırdığımız hak sahiplerine 7.5 milyon lira kira ödedik, arsanın metrekaresi bize 45 bin liraya maloldu” dedi.



Son 4-5 yıldır kentsel dönüşüm odaklı yapan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bu süreçte hak sahiplerine toplam 7.5 milyon lira kira ödediklerini, sürecin her anlamda iki yıla yakın uzadığını kaydeden Dumankaya, şu bilgileri verdi:


“Proje alanımızda Hazine’ye 167 metrekare çok ufak bir yer vardı. Milli Emlak kanalıyla satılıyordu. 100 metrekarenin üzerindeki araziler Ankara’dan onaylanarak veriliyor. 


Biz kentsel dönüşüm kapsamında sözleşme yaptığımız kişilerle anlaştık ve anlaşmalar bittikten sonra yıkımımızı 17 ay önce gerçekleştirdik. Yıkımın ardından Milli Emlak 


sürecini de bitireceğimizi öngörüyorduk. Ancak toplamda bugüne kadar 7.5 milyon lira kira ödedik. Tapuyu daha yeni, önceki gün aldık.”


Ali Dumankaya: Hak sahiplerine 7.5 milyon lira kira ödedik!


‘En pahalı arsa’


7.5 milyon lirayı arsanın metrekaresine bölünce metrekare fiyatı 45 bin lirayı geçtiğini ifade eden Ali Dumankaya, ''Bu yüzden Türkiye’nin en pahalı arazisini aldık diyorum. 


Çünkü normalde metrekaresi 3 bin 500 lira olan yer, bu fiyata gelmiş oldu. Kibritle o parayı yakmış durumdayız. Bürokratik süreç böyle bir işte bile bu kadar uzarsa bu şekilde milli bir serveti de yok etmiş oluruz.”



Ali Dumankaya, dönüşümde zaman kaybedilmemesi için ‘ön ruhsat’ önerisi sunuyor. Dumankaya, “Yıkım yapmadan önce avan proje mantığıyla sistemin çalışmaya başlaması gerekiyor. Ön ruhsat gibi bir şey almış olsam yıkımı sonra yapardım. Oysa önce yıkımı yapmak zorundayım. Sonra milli servet boşa harcanıyor. Toplam 19 bin metrekare alanda ufacık bir yeri beklemek durumunda kaldık” dedi.




Milliyet Duygu Erdoğan


Geri Dön