28 / 04 / 2024

Yabancı, İSPARK'a 7.5 milyar lira değer biçti!

Yabancı, İSPARK'a 7.5 milyar lira değer biçti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yabancı yatırımcıların İSPARK için 7.5 milyar lira değer biçtiğini açıkladı. Topbaş, 25 milyon TL değerinde dört otoparkın açılışını yaptıklarını kaydetti



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yabancı yatırımcıların İSPARK için 7.5 milyar lira değer biçtiğini açıkladı. Topbaş, 'Bu yılın sonunda otoparklardaki araç kapasitesini 335 bine çıkardığımızı göreceğiz. Hedefimizde 821 bin araçlık otopark yapmaktır. Bu şehrin geleceği farklı olacaktır' dedi. İSPARK'ın Taksim Talimhane, Beyoğlu Cihangir ve Kadıköy Açık Otoparkı'nın toplu açılışı töreni Kağıthane Emniyet Evleri Otoparkı'nda yapıldı. Programda konuşan Kadir Topbaş, İSPARK'ların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Topbaş, 25 milyon TL değerinde dört otoparkın açılışını yaptıklarını kaydetti.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

çocuklar parka babalar otoparka  

Yeşil alanların yok edildiği iddiasıyla çevrecilerin sert tepkisini çeken üstü çocuk parkı olan otoparkların açılışı yapıldı. Açılışa katılan Tema Başkanı Gökyiğit, bu çalışmayı desteklediğini söyledi

GÜL çELİKKOL

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından İstanbul"a kazandırılan, aralarında yeşil alanların yok edildiği iddiasıyla çeşitli tartışmalara konu olan Beyoğlu Cihangir Kapalı Otoparkı"nın da bulunduğu Beyoğlu, Kağıthane, Taksim- Talimhane ve Kadıköy Açık Otoparkı"nın açılışı yapıldı. Törenine Tema Vakfı Başkanı Nihat Gökyiğit"in de katılması dikkat çekti. Gökyiğit, şehir içi trafiğinin en büyük problemlerinden birinin otopark sorunu olduğuna dikkat çekerek, Büyükşehir"in otoparklarla ilgili yaptığı çalışmaları desteklediğini söyledi. Başkan Topbaş da Cihangir Kapalı Otoparkı"nın tamamlanmadan önce tabutluk diye tanımlandığını belirterek ˜Tabutluk diyorlardı. Otopark çökecek, insanlar altında kalacak diyorlardı" diye otoparkı eleştirenlere sitem etti. Topbaş, otopark yatırımları ile önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, zemin altı, zemin üstü, çok katlı ve son teknolojiyle donanmış asansörlü otoparklar ile İstanbul"un trafik yoğunluğunu azaltacak yatırımların hız kazandığını vurguladı.

TARTIşžMALARLA GÜNDEME GELMİşžTİ

Beyoğlu Cihangir Kapalı Otoparkı, çok sayıda ağacın söküleceğini iddia eden başta Cihangir Güzelleştirme Derneği olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları eylemlerle sıkça gündeme gelmişti. Semtteki 40 yıllık çocuk parkının otoparka dönüştürüleceğini iddia eden bazı çevreci gruplar, inşaatı 2009"da başlayan otoparkı protesto ederek, yeşil alanların yok edilmeye çalışlıdığını öne sürmüştü. Dernek œYetkililerden inşaatın durdurulması talimatını vermelerini istemiş, yasal suç duyurusunda bulunmuşlardı. Cihangirli çocuklar parklarının ellerinden alındığını öne süren grup œParkı geri istiyoruz şeklinde demeçler vermişti. Türkiyenin ilk sergi salonlu otoparkı olan Cihangir Otoparkı"nın içinde yarı otomatik otopark ve fitness salonu bulunuyor.  

Kurban kesim işini 3 güne yayın

Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, İstanbullardan kurban kesim işlemlerinin bayramın 3 gününe yaymalarını istedi. Böyle olması halinde yığılmanın ve yoğunluğun yaşanmayacağını dile getiren Topbaş œHepimiz Anadolu"nun değişik yerlerinden bu şehre geldik. Eski alışkanlıklarımızı İstanbul"da devam ettiremeyiz uyarısında bulundu.

ESKİ ALIşžKANLIĞI UNUTUN

İstanbullulardan bu konuya hassasiyet göstermelerini isteyen Başkan Topbaş œNeticede bir ibadet yapıyoruz. Bu ibadet yapılırken, insanlara ve çevreye zarar verilmesin. Eski alışkanlıklarımızı İstanbul"da devam ettiremeyiz. Eskiden hayvan kesme alışkanlığı olan vatandaşlarımız, halen ˜ben bunu yaparım" deyip, elini kolunu bacağını kesmemeli. Kazalara sebep olmasın dedi.

PAKİSTAN"I DA DÜşžÜNÜN

Topbaş œDiğer taraftan da hayvanın her uzvunun bir ekonomik değeri var. Bunlar da heder edilmesin. Kurban için bir yol daha var. şžu anda Pakistan"da ciddi bir problem var. Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla vekalet verip kurbanımızı orada da kestirebiliriz. Orada sıkıntıda olan insanları da düşünmüş oluruz şeklinde konuştu.
Star


İSPARK"tan 4 yeni otopark

Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Kağıthane, Taksim ve Beyoğlu zemin altı otoparkları ile Kadıköy açık otoparkı, düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete girdi

Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK tarafından yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Kağıthane, Taksim Talimhane ve Beyoğlu Cihangir zemin altı otoparkları ile Kadıköy açık otoparkı, düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete alındı. Kağıthane Emniyetevleri Zemin Altı Otoparkındaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün bin 780 araç kapasiteli toplam 25 milyon lira değerindeki 4 otoparkın hizmete açıldığını söyledi. Yoğun çalışmalar sebebiyle birçok hizmetin açılışını yapmaya vakit bulamadıklarını dile getiren Topbaş, œGöreve geldiğimiz 6.5 yıldan bu yana, yıl sonu itibarıyla toplam 36 milyar lira yatırım yapmış olacağız dedi. İstanbul"a kısa zamanda modern, kente yakışan bir otopark sistemini kazandırdıklarına dikkati çekerek Topbaş, İSPARK"ın bugünkü değerinin 4 milyar euro olarak hesap edildiğini bildirdi. Daha sonra otoparkı gezen Topbaş, haftanın bir günü otoparkta semt pazarının kurulacağını sözlerine ekledi.

HİZMETE GİREN OTOPARKLAR

Beyoğlu Cihangir Zemin Altı Otoparkı, 8 bin metrekare kullanım alanına sahip ve 300 araç kapasiteli. İçerisinde yarı otomatik otopark ve fitness salonu bulunan tesisin üstünde ise çocuk oyun parkı ile oturma alanları bulunuyor. Beyoğlu Taksim Talimhane Zemin Altı Kat Otoparkı, 370 araçlık kapasiteye sahip. Zemin altı otoparkın üstü dükkanlardan oluşuyor. Otoparkın kullanım alanı 16 bin 250 metrekare. Kadıköy Açık Otoparkı ise yaklaşık 20 bin metrekare bir arazide hizmet verecek. 790 araç kapasiteli otopark bünyesinde bisiklet, motosiklet ve engelli park alanları da bulunuyor. Kağıthane Emniyet Evleri Zemin Altı Otoparkı da 15 bin metrekare kullanım alanına sahip ve 320 araç kapasiteli.
Türkiye


Geri Dön