02 / 05 / 2024

Ali Dumankaya: İnşaat sektörüne örnek olduk

Ali Dumankaya: İnşaat sektörüne örnek olduk

Ali Dumankaya, 'kriz var, satış yok' denen bir ortamda, tüketiciye kulak verenin kazandığını belirterek, 'Biz doğru fiyat ve içerik ile krizden etkilenmedik' dedi



1963 yılından beri pek çok konut projesine imza atan Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, krizin kendilerini etkilemediğini, satışlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Dumankaya, "Kriz var konut satılmıyor, denilen bir ortamda yatırımcının ve tüketicinin sesini dinleyerek, geliştirdiğimiz projelerimizle yatırımcıyı harekete geçirdik. Sektöre örnek olduk" dedi. Konut piyasasında yatırımcının bekleyişe geçtiği ve alımların neredeyse durduğu bir ortamda hem fiyat hem de içerik olarak piyasa koşullarını iyi analiz ederek projeler geliştirdiklerini ifade eden Dumankaya, şöyle devam etti: "Böyle olunca da başarı kaçınılmaz oluyor. Örneğin, Mart 2009'da Flex projesinin ön satışlarına başladık. Ön satışlarda sadece müşteri portföyümüzü e-posta ve kısa mesajlarla bilgilendirmiştik. Bu bilgilendirme mesajlarıyla tüm konutlar herhangi bir lansmana ihtiyaç duyulmadan çok kısa bir sürede satıldı." Kendileri gibi piyasa koşullarını iyi analiz edip, hızlı hareket eden firmaların, krizden olumsuz yönde etkilenmediğini vurgulayan Dumankaya, "Aksine satışlarını önemli ölçüde arttırdılar" diye konuştu.

Bahçeyi 3'üncü kata taşıdık
Var olma nedenleri arasında yenilikçilik kavramının çok önemli bir yer teşkil ettiğini dile getiren Dumankaya, "Farklılaşmayı ancak yenilikçi bir vizyonla sunduğumuz tasarım ve yaşam vaadiyle sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Her yeni projeyi bir öncekinden farklılaştıracak, kendimize yeni hedefler getirmemizi sağlayacak nitelik ve içerikte geliştirmeye özen gösteriyoruz. Örneğin binanın 3'üncü katına bahçe koyduk" şeklinde konuştu.

'İnşaatçımız hayranlık uyandırıyor'
"Türk inşaat sektörü 2000'lerin başında çok ciddi bir büyüme hamlesi gerçekleştirdi ve bugün dünya ile rahatlıkla rekabet edebilecek güce erişti. Birçok Türk inşaat firmasına yurt dışından çok ciddi proje ortaklıkları geliyor ve birçok şirketimiz yurt dışında çok önemli projelere imza atıyor. Türk şirketlerinin yaptığı projeler yurt dışından takip ediliyor ve hayranlık uyandırıyor. Yabancı yatırımcılar, kendi ülkelerinde de projeler geliştirmemiz için cazip fırsatlar sunuyor."

Dumankaya projeleri...
l963'ten beri binlerce aileyi ev sahibi yaptı. Ayrıca çeşitli eğitim kurumları ve ticaret merkezleri de inşa etti.
Bazı projeleri şöyle; Gümüş Vadi Villaları, Dragos Drive, Yenişehir Evleri, Çekmeköy Evleri, Gizli Bahçe Konakları, Dragos Drive 34, Kelebek Vadisi Evleri, Trend, Akdeniz Evleri, Manzara Konakları, Konsept İstanbul, Minimal, Villa Gizli Bahçe. Bu yıl Adres, Flex ve İkon projelerini hayata geçirecek.
Takvim


Geri Dön