28 / 04 / 2024

Ali Dumankaya: Kartal'da metrekare fiyatı 10 bin TL'ye ulaşacak!

Ali Dumankaya: Kartal'da metrekare fiyatı 10 bin TL'ye ulaşacak!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal'ın özellikle son yıllarda İstanbul'un Anadolu yakasının en çok talep gören ilçesi olduğunu belirtti. Ulaşım ağlarının ciddi yatırımlar sayesinde Kartal'a değer kattığını belirtti..



DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal'ın özellikle son yıllarda İstanbul'un Anadolu yakasının en çok talep gören ilçesi olduğunu belirtti. Ulaşım ağlarının ciddi yatırımlar sayesinde Kartal'a değer kattığını belirten Ali Dumankaya, özellikle Marmaray'ın ve metronun bu gelişmelerde önemli rol oynadığını belirtti. 


Dumankaya, Kartal'da yapılan tüm konut projelerinin bu değer artışından dolayı yoğun talep gördüğünü ve konut satışlarının iyi olduğunu da söyledi. Kartal'da konut metrekare fiyatlarının 4 bin, 5 bin TL seviyelerine oturduğunu kaydeden Dumankaya, yeterli sayıda arsa bulunmamasından ve önemli yatırımların olması sebebiyle metrekare fiyatlarının 7-8 bin TL'ye ulaşacağını, 10 bin TL'leri göreceğini söyledi. 


Yabancıya satışın odağında 

Kartal'ın Anadolu yakasında yabancıya satışta en önemli lokasyon haline geleceğini vurgulayan Ali Dumankaya, "3'üncü köprü bağlantı yoluyla Körfezlilerin çok sevdikleri Yalova, Sapanca'ya yakınlığı, Kartal'ın içindeki dinamizm ve doğallık büyük bir potansiyel oluşturuyor. DKY Kartal projemize gelen her yabancı konut aldı. Gelen 4 gruptan 3'ü konut satın aldı. Bu da Kartal'daki yabancıya satış potansiyelini ortaya koyuyor" dedi. 


Ali Dumankaya, Kartal'ın kendileri açısından ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, "Kartal'da yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Dönüşüm projeleri zaman alıyor. Kartal'da 3 proje için sonuca yakınız diyebiliriz" diye konuştu. 


Posta ek


Geri Dön