06 / 05 / 2024

Ali Güreli, otel yatırımları için Bodrum'u üs seçti!

Ali Güreli, otel yatırımları için Bodrum'u üs seçti!

Bodrum'da Hamak adlı yeni bir butik otel açan Ali Güreli, bölgedeki otel sayısını altıya çıkarmayı planlıyor. Güreli, Anadolu'da da yeni oteller açmaya hazırlanıyor



Lüks butik otel tarzını İstanbul'a getiren Nişantaşı The Sofa'nın ortağı turizmci Ali Güreli, Bodrum'u yeni yatırımlar için üs seçtiklerini söyledi. Güreli, ileriki yıllarda Bodrum'un golf turizmi sayesinde 12 ay boyunca cazibe merkezi olacağını söyledi.

Bodrum Gündoğan'da kişiye özel hizmetin sunulduğu ve daha çok Nişantaşı sosyetesinin tercih ettiği Hamak Hotel'i hizmete açan Güreli, bölgedeki otel sayısını altıya çıkaracaklarını söyledi.
Hamak Otel'in karşı kıyısında yeni bir otelin daha işletmesi için el sıkıştıklarını söyleyen Güreli, "Golf turizmi yarımadayı 12 ay boyunca turizm merkezine döndürecek. Dağ turizmi, ekolojik turizm, sağlıklı beslenme turizmi de gelişecek. Otellerimizde çağdaş sanata hep yakın olacağız. Hamak Hotel'in bahçesinde açık hava sineması açacağız" dedi. 

Sanat galerisi gibi otel
Hamak Hotel ile Bodrum'da "eller havaya" eğlence konseptinin yerine konuklarına sanatsal ve kültürel aktivitelerle dolu `elit' bir tatil anlayışı sunmaya soyunduklarını söyleyen The Sofa Hotel'in Genel Müdürü Serra Arıkök ise ünlü şef Yener Özden'in hazırladığı mönü, Defne Duna'nın yaptırdığı spor, modacı Bahar Korçan'ın tasarımlarından oluşan mağaza ile Bodrum Gündoğan'da farklı bir konsept yarattıklarını söyledi.
Yaz boyunca çağdaş sanat sergilerine ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Arıkök şunları söyledi:
"Hamak Hotel'de iyi bir mönü, güneşlenme locaları, üst kalitede hizmet ve su sporlarının yanı sıra sanatla da iç içe olmayı arzuladık. Galerimizde ressam Şeyda Cesur'un eserlerine yer verdik. Şimdi sıra Meray Topsakal' da, eylülde ise Günseli Kato'nun eserlerine yer vereceğiz. Düzenlediğimiz caz ve latin geceleri çok ilgi çekiyor."
Hotelde bir ilke daha imza atılmış. Hotelin bahçesinde ünlü tasarımcı Bahar Korçan'ın deniz ve güneşe uygun bir konseptle yarattığı kıyafetlerin satıldığı açık hava mağazası var.

Saray terzisinin evi butik otel olacak
2. Abdülhamit'in terzisi Jean Botter'ın Osmanlı İmparatorluğu döneminde ailesiyle yaşadığı Beyoğlu Tünel'deki Botter Apartmanı'nı butik otele çevirmek için projelerini tamamladıklarını söyleyen Güreli, "Malatya, Sarıkamış ve Konya'dan da otel projeleri geliyor. Bu şehirlerde farklı bir konseptle Anadolu Sofa veya Sofa Junior konseptiyle oteller açabiliriz" dedi.
Songül Hatısaru/Milliyet


Geri Dön