30 / 04 / 2024

Ali Kuzu, 15 Temmuz darbe girişimini yorumladı!

Ali Kuzu, 15 Temmuz darbe girişimini yorumladı!

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, "Darbelere ve diktaya karşı bağımsız, demokrat Türkiye'yi savunmaya devam edeceğiz" dedi.



TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  Adana  İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, "Darbelere ve diktaya karşı bağımsız, demokrat Türkiye'yi savunmaya devam edeceğiz" dedi.


Tam bağımsız, demokratik bir Türkiye'nin ilelebet yaşaması için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Ali Kuzu, "Sömürü, baskı, zulüm düzeninin çeşitli savunucuları el birliğiyle ülkeyi mahvettiler. Bu durumdan çıkış yolu askeri darbeler değildir. Şu an süren kavga bizim için verilen bir kavga değildir. Bizim kavgamız aynı zamanda bu kavganın tarafları iledir. Bizim kavgamız sömürü, baskı, zulüm, işsizlik, yoksulluk düzeni ile, bağımsızlık, cumhuriyet, laiklik, demokrasi, emek ve barış düşmanları iledir. Bu nedenle, ne AKP karanlığına teslim olacağız, ne de çözümü darbelerde arayacağız" diye konuştu.


Askeri darbe girişiminin, camilerden okunan ve halk üzerinde daha ağır bir diktatörlüğe varacak olan cihat çağrılarına dönüşmesi ile yeni bir kaotik ortama girildiğini kaydeden Kuzu, şunları söyledi:


"Bu sürecin görünen sonucu, eğer mücadele etmezsek açık bir diktatörlük, açık bir faşizm ve başkanlık rejimi olacaktır. Buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin halktan, emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçleriyle mücadeleye devam edeceğiz. Örgütlü halkı hiçbir güç yenemez. Birbirimize güvenerek, bunu kanıtlayacağız. Bütün sömürücüleri, zalimleri, istismarcıları hayatımızdan kovacağız. Kahrolsun faşizm. Ne darbe, ne dikta, yaşasın bağımsız, demokratik Türkiye."


Hürriyet


Geri Dön