02 / 05 / 2024

Ali Sami Yen Stadı'nı Galatasaray yıkacak!

Ali Sami Yen Stadı'nı Galatasaray yıkacak!

Ali Sami Yen Stadı'nı kimin yıkacağına ilişkin tartışmalara son noktayı, DÜNYA'ya yaptığı özel açıklamalarla Emir Sarıgül koydu. Sarıgül, 'Stadı Galatasaray olarak biz yıktıracağız



 Ali Sami Yen Stadı arazisinin yeni sahibi Aşçıoğlu İnşaat ile Galatasaray Spor Kulübü arasımla stadın yıkını işlemini kimin üstleneceğine ilişkin nihai karar netleşti. Yıkım projesinin başındaki isim olan GS Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sangül, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada stadın kesinlikle Galatasaray Kulübü tarafından yıkılacağını söyleyerek, tartışmalara son noktayı koydu. Bu konuda Toplu Konut İdaresi'nden yazı aldıklarını aktaran Sarıgül, ocak ayı içinde yıkım işlemine başlayarak en geç mayıs ayında arsanın Aşçıoğlu-Torunlar ortaklığına teslim edileceğini açıkladı. Sarıgül, yıkım işlemi ile ilgili Olarak uışeron bir firma kullanacaklayacağını belirterek, yıkım işleminden 1 ile 2 milyon dolar arasında gelir beklediklerini vurguladı.

Saraçoğlu Stadı'nı yıkan şirketten de teklif var Emir Sarıgül, şu anda8 ayrı firmanın teklif mektubu aldıklarını aktardı. 23 Aralık'a kadar Galatasaray yönetiminin teklifleri almaya devam edeceğini anlatan Sarıgül, tek kriterlerinin yüksek teklif olmadığının altını çizdi. Sarıgül, teklif veren firmalar arasında, şžükrü Saraçoğlu Stadı, Kanyon arazisi, Bakırköy Capacity AVM arazisinin hafriyat işlemini üstlenen firmaların da yer aldığını aktardı. Bu noktada Yaşar Aşçıoğlu'nun da sürece katkıda bulunmasını beklediklerini (öyleyen Sarıgül, 'Yaşar Aşçıoğlu Galatasaray camiasını çok iyi tanıyan bir insan. Ben inanıyorum ki bu anlamda Yaşar Aşçıoğlu da katkı sunacak ve bir teklif verecektir' ifadelerini'kullandı.

Önce eski, sonra yeni açık yıkılacak
Yıkım işlemine en geç 25 Ocakta başlayacaklarım açıklayan Sarıgül, sürecin, arazinin son teslim tarihi olan Mayıs ayından önce tamamlanacağını kaydetti. Yıkım işlemini üstlenecek firmanın belirlenmesinin ardından Bü-yükşehir Belediyesi ve şžişli Belediyesi ile fizibilite çalışması yaptıklarını ak ¬taran Sangül, oluşturulan statik ekibin proje detayları üzerinde tek tek çalıştığını dile getirdi. Yıkım işleminin ilk etapta Ultraaslan taraftar grubunun da sürekli seyir yeri olan ve eski açık olarak tabir edilen tribünden başlayaca ¬ğım dile getiren Sarıgül, 'Eski açıktan sonra numaralı tribün, daha sonra kapalı tribün ve son olarak da caddeye cephesi olan yeni açık tribün yıkılacak. Yıkım sırasında yeni açık tribün için muazzam bir çelik bariyer yapacağız. Böylece dışarıdan büyük bir gürültü ve toz bulutu hissedilmeyecek. Trafik ve vatandaş rahatsız edilmeyecek' bilgilerini verdi.

Yıkım için kulübün kasasından tek bir kuruşun çıkmayacağım belirten Sangül, taşeron firmanın hurda şansından muazzam bir gelir elde edebileceğini belirtti. Galatasaray Kulübü'nün de yıkım işleminden 1-2 milyon dolar arası bir gelir beklediğim dile getiren Sangül, şu anda gelen tekliflerin 500 ila 750 bin dolar arasında değiştiğini anlattı. Sarıgül, elde edilecek gelir ile ilgili bir yönetim kurulu kararı aldıklanm ve tüm gelirin amatör branşlarda kullanılacağını açıkladı.

Skorbord, cim ve koltuklar acık artırma ile satılacak
Emir Sangül, yıkım işlemi sırasında skorbord, cim ve izleyici koltuklarının taşeron firmaya teslim edilmeyerek ayrı bir etkinlik ile satışa sunulacağını anlattı. Ayrıca eski acık tribünün de yapılan çelik konstrüksiyon bir yapının da yıkımı yapacak şirkete verilmeyeceğini dile getiren Sangül, bu yapının Florya Metin Oktay Tesisleri'ne getirilerek aynı şekilde muhafaza edileceğini aktardı.

Aşçıoğlu: Yıkım ile ilgili başka bir girişimimiz olmadı
Geçtiğimiz aylarda Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ile yaptığı görüşmede stat yıkımına talip olduklarını açıklayan Ascıoglu inşaat YÜ»netim Kurulu Başkanı Yasar Ascıoglu, stadın Ascıoglu inşaat ya da kulüp tarafından yıkılabileceğini açıkladı. Su anda herhangi bir girişimlerinin olmadığını kaydeden Ascıoglu, 'Biz ya da onlar yıkabilir. Buyurun siz yıkın derlerse yıkarız yoksa onlar da yıkabilir' ifadelerini kullandı.
Dünya


Geri Dön