29 / 04 / 2024

Alinur Aktaş: İnegöl'de kentsel dönüşüm projeleri başlayacak!

Alinur Aktaş: İnegöl'de kentsel dönüşüm projeleri başlayacak!

Alinur Aktaş: "Bugün istediğiniz ev alternatifini buluyorsunuz. Kiralar da çok makul. Devamı da gelecek bunların, kentsel dönüşüm geliyor, 1 yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje var" şeklinde konuştu.




İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve partililerle birlikte, Osmaniyespor Kulübü'nü ziyaret etti. Aktaş "Belediyemiz bizden desteğini hiçbir zaman esirgemedi" dedi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "Biz lafı güzaf yapmıyoruz, icraat yapıyoruz. 10 yıldır büyük bir heyecanla, gayretle İnegöl'ün her yerine hizmet götürmeye çalıştık. Alt yapıya, alt geçitlere bakın. Biz bu işi dert etmişiz. Birileri çıkıp bizi istişare etmemekle suçluyor, biz mahalle toplantıları da yaptık. Keşke bu toplantılara gelseydiler. 

Muhtarlarımızla düzenli olarak görüşüyoruz. Biz, İnegöl AVM'yi yaparken de aynı istişareleri yaptık. Otoparkına, kapalı alanına, açık alanına varana kadar bütün siyasi partileri, bütün STK'ları davet edip, 200-300 kişilik toplantılar yaptık. Kusura bakma arkadaş o gün keşke sen de gelip konuşsaydın. İnegöl'de her gün 200 ton çöp Alanyurt'a dökülüyordu, 2005'te dedik ki, 'bu çöpü kaldıracağız'. Bütün siyasi partileri topladık. Hiçbiri gelmedi. Bazıları sessiz kaldı, bazıları da ertesi gün Yeniyörük köyüne gitti; dediler ki, AK Parti sizin başınıza çöplük yapıyor'. Onların yüzünden 1 yılda bitecek iş 4 yılda bitti.

Konu bir muhalefet milletvekili aracılığıyla TBMM'ye götürüldü. Hukuki olarak uğraştık, hamdolsun 2009'da problemi bitirdik, 100 milyona yapacağımız kamulaştırmayı 1 milyona yaptık. Bunların vatan millet sevgisi bu kadar" diye konuştu. 

İnegöl'de kentsel dönüşüm yapılacağını da ifade eden Aktaş, "Türkiye'de 500 bin konut yapan TOKI İnegöl'de bir tane konut yapmamıştı. Bugün afet evleri, birinci ve ikinci etapla 2 bin 500 tane konut yaptı. 

2004 yılında 500-600 liraydı kiralar. Ev yoktu zaten. Şimdi ev sahipleri bizi sevmiyor. 2 kattı 3 kata çıktı,  TOKİ  geldi. Bugün istediğiniz ev alternatifini artık buluyorsunuz. Kiralar da o güne göre çok makul. Devamı da gelecek bunların, kentsel dönüşüm geliyor, 1 yıldır üzerinde çalıştığımız bir proje var" şeklinde konuştu. 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön