03 / 05 / 2024

ALKÜ Yaşam Merkezi hizmete girdi!

ALKÜ Yaşam Merkezi hizmete girdi!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yaşam Merkezi ve Merkezi Yemekhane binasının inşaatı tamamlandı. Bina hizmete açıldı.



Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yaşam Merkezi'nin inşaatı tamamlanarak, hizmete girdi.

Yeni Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre öğrenci ve personelin hizmetine açılan merkez Günaydın Mühendislik İnş. San. Ltd. Şti - Osman Murat Özcan iş ortaklığı tarafından inşa edildi. Yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alana sahip merkez iki katlı olarak yükseldi.

ALKÜ Yaşam Merkezi'nin 800 kişilik öğrenci yemekhanesi, 300 kişilik akademik ve idari personel yemekhanesi ile misafir yemekhanesi, cafe ve mutfak bölümünden oluşuyor. Merkezi ısıtma-soğutma sistemi ile donatılan ve aynı anda bin 500 kişinin yemek yiyebileceği binada ayrıca idari personel ofisleri de bulunuyor.  

Yerleşke içerisinde farklı farklı noktalarda bulunan yemekhaneleri tek bir noktaya topladıklarını anlatan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “İsmini ALKÜ Yaşam Merkezi olarak planladığımız merkezi yemekhanenin tamamlanması ile öğrencilerimiz ve personelimiz artık daha iyi koşullarda yemeklerini yeme imkânı bulacaklar” diye konuştu. 

Binanın içinde öğrencilerin vakit geçirebileceği spor merkezi, oyun alanları gibi hizmetlerin de yer alacağını açıklayan Rektör Pınarbaşı, binanın ALKÜ’nün ismine uygun olarak Selçuklu motiflerinin izlerini taşıdığının altını çizdi. 


Geri Dön