16 / 07 / 2024

Alman devi Deutsche Bank dolar tahminini açıkladı: O tarihte tam 37 TL olacak!

Alman devi Deutsche Bank dolar tahminini açıkladı: O tarihte tam 37 TL olacak!

Alman devi Deutsche Bank  Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, yıl sonu dolar/TL beklentilerinin 37 TL olduğunu belirtti. İşte o açıklama...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


CNBC-e'deki Küresel Görünüm programına katılan Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, dikkat çeken dolar/TL ve faiz tahminlerinde bulundu. 

Yiğit Onay, geçtiğimiz seneden bu yana ekonomik programın olumlu etkilerinin yavaş yavaş görülmeye başlandığına dikkat çekti ve bu durumun finansal piyasalarda güven yarattığını ancak en önemli gündem maddesinin enflasyon olduğunu söyledi. 

Alman devi Deutsche Bank dolar tahminini açıkladı: O tarihte tam 37 TL olacak!

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; "Kurda istikrar Merkez Bankası açısından çok önemli" diye konuşan Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, Merkez Bankası'nın döviz alımlarında bir doyum noktasına ulaşmasının beklenebileceğini dile getirdi. 

Yiğit Onay, geçtiğimiz hafta gelen enflasyon rakamlarını olumlu değerlendirdi ve piyasaların tepkisinin de olumlu olduğuna dikkat çekti. Onay, konuyu "Merkez Bankası kurun düşmesini istemiyor fakat kurun biraz yukarı gitmesine izin veriyor. Burada TL'nin reel değeri ön plana çıkıyor" diyerek açıkladı. 

Onay, söz konusu açıklamasında "Haziran ayı bize gösterdi, enflasyonda biraz iyileşme yaşanmaya başlandı. Her ne kadar gelecek süreç çok önemli olsa da kurda aslında kademeli ve düzeyli bir yükseliş, enflasyon tarafında dinamikleri çok olumsuz etkilemeyecek diyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Alman devi Deutsche Bank dolar tahminini açıkladı: O tarihte tam 37 TL olacak!

DOLAR BU KADAR OLACAK

Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, kademeli değer kaybıyla beraber, sene sonu dolar/TL beklentilerini 37 seviyesinde duyurdu. 

Yiğit Onay, "37 seviyesine ulaşılırken oynaklığın da görece düşük olmasını öngörüyoruz derken, Burada sadece iç dinamikler etkili olmayacak" dedi ve dünyadaki gelişmelerin de TL için önemli olduğunu vurguladı.

Onay, açıklamalarında faiz beklentisine de değindi ve  yılın son çeyreği için bir imkan olduğunu düşündüklerine dikkat çekti. 

Yiğit Onay, "Kasım ayında 250 baz puan, aralık ayında 250 baz puan indirim beklentimiz bulunuyor. Toplamda 500 baz puanlık bir indirim beklentimiz var. Dolayısıyla sene sonu tahminimiz yüzde 45 şeklinde oluyor. Faiz indiriminden önce ağustos, eylül, ekim aylarında Merkez Bankası'ndan ön sinyalleri alabiliriz" açıklamasında bulundu. 

Konut sorunu nasıl çözülür? Uzmanı 8 maddede açıkladı!

TCMB Başkanı Karahan: Göstergeler kira enflasyonunda yavaşlamaya işaret ediyor! İnandırıcı mı?

Emekliye ek zam nasıl yapılacak, en düşük maaş kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam talimatı: 'Bitirin bu işi'


Geri Dön