Altın & Dolar

Alman devinden sıcağı sıcağına yıl sonu dolar tahmini! Dolar 37 TL...

Alman devi Deutsche Bank, Türkiye ekonomisinde güçlü bir dezenflasyon süreci beklendiğini ve yıl sonunda doların 37 TL olacağını açıkladı.

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans-Christian Wietoska, Türkiye enflasyonun sene sonunda yüzde 40 seviyesine gerileyeceğini bekliyor. Alman devi Deutsche Bank bu gelişmeler eşliğinde doların 37 TL olacağını söyledi.

MERKEZ BANKASI'NDAN U DÖNÜŞÜ!

Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yerel seçimler öncesinde politika faizindeki 500 baz puanlık artışının "güçlü bir mesaj ve oyun değiştirici" olduğunu ifade ederek, "Bu adımın ardından bir U dönüşü oldu diyebiliriz.'' dedi.

NTV'de yer alan habere göre; Yurt içi yatırımcılar ve yabancılar lirada bir devalüasyon beklediğini ancak TCMB faiz artırımıyla para biriminde bir başka keskin değer kaybının stratejisinin bir parçası olmadığını açık şekilde ortaya koyduğuna vurgu yapıldı. 

NET REZERVLER 10 MİLYAR DOLARI AŞTI!

Wietoska, son zamanlarda Türkiye'ye  yönelik algının oldukça olumlu olduğunu, net rezervlerin 10 milyar doları aştığını ve uluslararası rezervlerin 150 milyar dolar seviyesine yaklaştığını hatırlattı.

DOLAR 37 TL OLACAK!

Merkez Bankası'nın sıkı para politikası duruşunu sürdürmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Wietoska, "Kolay olmayacak ama daha önce dünyada yüzde 75 enflasyonu olan hiçbir ülke resesyona girmeden enflasyonu düşürmedi. Türkiye resesyona girmeden ekonomisini dengelemeyi başarabilirse eşsiz bir örnek olacak ki Türkiye'nin bunda başarılı olacağı konusunda oldukça iyimseriz. Ancak yarı yolda politika hataları olmamalı." dedi.

Yıl sonu dolar/TL beklentilerinin  37 TL olduğunu kaydeden Wietoska, Türk Lirası'nda reel anlamda değer kazancı beklediklerini belirtti.

DOLAR/TL KURUNDA SON DURUM!

Dolar/TL kurunda son durum milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru  gün içinde yüzde 0,27 yükselişe geçerek 33,138 liraya yükseldi.

Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 36,053 liradan alınıp, 36,168 liradan satılıyor.

 

İslam Memiş baştan uyarmıştı 'Altında Temmuz fırtınası geçti, şimdi hazır olun' dedi! İkinci rekor için tarih verdi!

Altın uçmadı resmen fırladı! Altın yatırımcısı köşeyi döndü! 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 17 Temmuz altın fiyatları