Altın & Dolar

S&P'den yıl sonu dolar tahmini! Dolar sene sonunda ne kadar olacak? 

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, sene sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı. Gill, aynı zamanda Türkiye'de tek haneli enflasyonun 3 yıl uzakta olduğunu söyledi.

KREDİ NOTU GÖRÜNÜMÜ POZİTİF!

ürkiye'nin B+ olan notunu yıl sonundan önce gözden geçireceklerini belirten S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye'nin rezerv birikimini ve cari açığındaki trendi takip ettiklerini açıkladı.

 2023 yılında bütçe açığı oldukça büyük olduğuna dikkat çeken Gill '' Ancak bu yıl sonuna doğru bunun yaklaşık olarak bir puan kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu süreç ayrıca altın talebine de bağlı. Piyasa, para politikasına ve yüksek seviyede kalan enflasyonun gelişimine son derece duyarlı olacak.''dedi.

BU SENE FAİZ İNDİRİMİ SÖZ KONUSU DEĞİL!

Gill, Türkiye'nin faiz kararında indirim beklemediğini söyledi. Gill: '', bunun büyük ölçüde tasarrufların dolarizasyon eğilimleri ve açıkça enflasyon trendlerine bağlı olacağını düşünüyorum.

Ancak belki Merkez Bankası'nın 2025'in başlarında faizleri düşürmeyi düşünebileceğini bir fırsat görebilirsiniz. Bana göre, 2024'te bu çok olası görünmüyor. Tabii, enflasyonda ciddi bir düşüş yaşanmadığı sürece.'' ifadelerini kullandı.

DOLAR YIL SONUNDA NE KADAR OLACAK?

Milyonların gözü dolar kurunun ne kadar olacağı yönünde. Gill, TL'nin dolar karşısında 2024'te oldukça istikrarlı olacağını düşündüklerini açıkladı.  Yıl sonunda doların 32,5 TL seviyesinde sonlanabileceği ve şu anki seviyeye oldukça yakın olduğu belirtildi. Gill'e göre bunun bir numaralı nedeni, haziran ve eylül aylarındaki turizm sezonu ile güçlü bir döviz girişinin olması yönünde açıklama yaptı.

Gill ''Yılın sonuna doğru normalde, daha yüksek döviz çıkışları ve enerji ithalatı için daha fazla döviz talebi olur. Bu nedenle, yıl sonunda biraz daha fazla volatilite olabileceğini hissediyorum. Ancak hala portföy girişlerinin çok güçlü olduğunu izliyoruz. Merkez Bankası aslında dolar alıyor, dolar satmıyor. Bu nedenle, 2024 için durum iyi görünüyor. ''dedi. 

Kapalıçarşı altın fiyatları! Gram, çeyrek, Ata lira, Cumhuriyet altını kaç TL? 10 Haziran 2024 altın fiyatları

Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar açıklaması! Serbest bırakılırsa 21 TL'ye düşer!