27 / 06 / 2024

Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar açıklaması! Serbest bırakılırsa 21 TL'ye düşer!

Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar açıklaması! Serbest bırakılırsa 21 TL'ye düşer!

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklama yaptı. Ekonomist, doların serbest bırakılması halinde 21 liraya gerileyebileceğini söyledi. 



Dolar kurundaki gelişmeler yakından takip edilirken, Goldman Sachs’ın eski baş ekonomisti olan, dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan dolar yorumu geldi. Ünlü ekonomist, Türkiye ekonomisi ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulunarak doların serbest bırakılması halinde 21 liraya kadar gerileceğini açıkladı.

Dünyca ünlü ekonomist Türkiye ekonomisi ile ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:''Türkiye muhteşem insanlarla dolu muhteşem bir ülke. Türkiye'nin sayfayı çevirdiğine ve geçmişteki birçok devalüasyonun artık sona erdiğine inanmayı çok isterim. Ama yapamam. Nisan 2024'teki ticaret açığı, Nisan 2013 hariç tüm zamanların en büyük açığıydı. Aynı eski hikaye...” dedi.

Bu paylaşımından sonra geçen sene 29 Ekim'de dolar kuru ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklama tekrar gündeme geldi.

DOLAR 21 LİRAYA GERİLER!

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; Ekonomist, geçen yıl 29 Ekim’de de dolar kuruna ilişkin yaptığı paylaşımda, doların 21 liraya gerilemesinin mümkün olduğunu şu şekilde açıkladı: ''29 Ekim tarihiyle dolar kuru 28.11 TL'den işlem görürken Brooks “Türk Lirası için gerçeğe uygun değerimiz dolar/TRY 21,00'dır.

Bu çoğu kişiye çılgınca geliyor ve eğer Liranın serbestçe dalgalanmasına izin verilirse keskin bir düşüş yaşanacağına dair çok az şüphe var. Ancak bu yalnızca ilk tepki olacaktır. Lira daha sonra güçlenecek. Türkiye'de derin bir değer var" ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar açıklaması! Serbest bırakılırsa 21 TL ye düşer!

KAPALIÇARŞI DÖVİZ KURLARI BUGÜN NE KADAR? DOLAR KAÇ LİRA? 8 HAZİRAN 2024 DOLAR KURU

Kapalıçarşı'da döviz kurları yatırımcıların odağında. Dolar alıp satmak isteyenler ilk olarak Kapalıçarşı döviz kurlarını araştırıyor. Kapalıçarşı'da döviz kurları hafta sonun ilk gününde düşüşe geçti. Dolar kuru bugün 32,130 liradan alınıp 32,20 liradan satılıyor.

Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı; 34,641 lira, satış fiyatı 34,789 lira. Euro dolar paritesi bugün saat 14:55 itibariyle 1,0804 bandında hareket ediyor.

İslam Memiş altın alımı rakam verdi! Bu rakamı gören alsın! Altın o günden sonra füze gibi fırlayacak

Altın neden düştü? 8 Haziran Cumartesi altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı anlık altın fiyatları

Geri Dön