29 / 04 / 2024

Almanya tasarruf için elektrikleri kesti

Almanya tasarruf için elektrikleri kesti

Almanya'da Rus gazına olan bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla birçok yerde ışıklandırmalar kapatıldı.



Almanya tasarruf için elektrikleri kesti

Almanya'da Rusya'dan ithal edilen gaza bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kamu binaları, heykeller, anıtlar ve tabelaların ışıklandırmaları yerel saatle 22.00'den itibaren söndürüldü.

Alman Hükümeti'nin enerji tasarrufu yapmayı amaçladığı karar neticesinde, 22.00 ile 06.00 saateleri arasında aydınlatmalar kapatılırken, sağlık hizmeti verem kurumlar dışındaki kamu binaları 19 derecenin üzerinde ısıtılmayacak.

Ağır fiziksel işlerin yapıldığı alanlar 19 dereceden daha soğuk olabilecek.

Fuar ve büyük salonlar gibi insanların kalabalık olarak kullandığı alanlar ise hiç ısıtılmayabilecek.

Belediye binaları, yönetim binaları, kütüphaneler ve müzeler gibi kamu alanlarında bu önlemlerden önce minimum sıcaklık 20 derece olarak belirlenmişti.

Öte yandan, Kuzey Akım doğal gaz boru hattında yapılması planlanan bakım çalışması nedeniyle 31 Ağustos ila 2 Eylül tarihleri arasında Almanya’ya yapılan sevkiyat durdurulmuştu.

Gazprom’dan 19 Ağustos’da yapılan açıklamaya göre, Kuzey Akım boru hattında çalışan tek kompresör ünitesindeki bakım nedeniyle 31 Ağustos 2022 itibariyle üç gün boyunca doğal gaz akışının durdurulacağı bildirilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, doğal gaz sevkiyatlarının yaptırımlardan ötürü durduğunu, Avrupalı siyasilerin attıkları adımlar nedeniyle vatandaşların daha fazla para ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Gazprom, boru hattınının bakımının yaptırımlar nedeniyle yapılamadığı gerekçesiyle gönderilen doğal gaz miktarını yaklaşık yüzde 80 düşürmüştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön