29 / 04 / 2024

Almanya'da 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var!

Almanya'da 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var!

Almanya’da yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sayısının artmasıyla birlikte bunlar için engelsiz konut ihtiyacı da artıyor. Federal Hükümet’in verilerine göre ülkede 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var.



Almanya’da yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sayısının artmasıyla birlikte bunlar için engelsiz konut ihtiyacı da artıyor. Federal Hükümet’in verilerine göre ülkede 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var. Bu ihtiyacın karşılanması için öncelikle var olan konutların yenilenerek engelsizlere uygun hale getirilmesi gerekiyor.


BÜYÜK EKSİK VAR


Ülkenin nüfusça en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW) ise, engelsiz konut ihtiyacı 300 bin dolayında bulunuyor. Eyalet Mimarlar Odası’nın verilerine göre, eyaletteki 8.6 milyon konutun sadece yüzde 3’ü engellilerin ihtiyaçlarına uygun durumda. Münster Üniversitesi’nin verilerine göre ise, eyalette 700 bin konutun yaşlı ve bedensel engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde yenilenmesi gerekiyor.


YÖNETMELİK DEĞİŞECEK


WAZ gazetesine konusan NRW hükümetinin bedensel engelliler görevlisi Norbert Killewald, eyalet hükümetinden soruna çözüm bulmasını isterken, inşaat sektöründen de daha çok engelsiz konut yapmasını istedi. Eyalet hükümeti, bu talepler karsısında bu yıl inşaat yönetmeliğini engellilerin ihtiyaçlarına göre değiştirmeyi planlıyor.


Sabah Avrupa


Geri Dön