07 / 05 / 2024

Almanya'da Deutschlandhalle binası birkaç saniyede yıkıldı!

Almanya'da Deutschlandhalle binası birkaç saniyede yıkıldı!

Almanya'nın başkenti Berlin'in sembollerinden Adolf Hitler döneminde 1935 yılında yaptırılan ve 2 yıl önce yıkılmasına karar verilen Deutschlandhalle olarak bilinen spor salonu 40 kilo patlayıcı ile birkaç saniyede yerle bir edildi



Almanya'nın başkenti Berlin'in sembollerinden Adolf Hitler döneminde 1935 yılında yaptırılan ve 2 yıl önce yıkılmasına karar verilen "Deutschlandhalle" olarak bilinen spor salonu yerleştirilen 40 kilo patlayıcının uzaktan kumanda ile ateşlenmesi sonucu birkaç saniyede yerle bir edildi.

Toplam 6 bin metrekarelik alanı bulunan spor salonunun yıkılarak yerine modern tesis yapılması kararlaştırıldı. 8 bin euro karşılığında görevlendirilen ekip, uzun süren tespitlerden sonra binanın hassas noktalarına açılan 235 deliğe patlayıcı yerleştirilirken 1 kilometre uzunluğunda kablo döşenerek bunlar birbirine bağlandı. Ardından binanın yerle bir edilmesi için geri sayıma geçildi. Kalabalığın az olduğu değerlendirilen sabah saatlerinde binanın çevresi tamamen boşaltılırken uzaktan kumanda ile patlayıcılar ateşlendi ve bina birkaç saniye içerisinde ardında büyük bir toz bulutu bırakarak yerle bir edildi.

BERLİN'İN SİMGELERİNDEN BİRİYDİ

"Deutschlandhalle" binası 29 Kasım 1935 tarihinde Adolf Hitler tarafından açıldı. 1936 Yaz Olimpiyatları başta olmak üzere birçok uluslararası etkinliğin yapıldığı salon 8 bin 764 kişi alıyordu. 1943 yılında hava saldırıları sonucu ağır hasar gören bina, daha sonra yeniden restore edildi1957 yılından bu yana, bir çok amaçlı arena ve spor tesisi olarak hizmet verdi, buz hokeyi, salon futbolu ve boks karşılaşmaları burada yapıldı. Berlin Senatosu 2008 yılı Mayıs ayında binanın yıkılması yerine buz pisti içeren salon yapılmasına karar verildi.

www.sondakika.com

 


Geri Dön