28 / 04 / 2024

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.



Almanya'da çifçilerin hükümetin tarım politikalarına karşı eylemleri devam ederken, bir hamle de inşaat işçilerinden geldi. İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası (IG BAU), 2022'de yürütülen sürecin aksine işçi ücretlerinde artış talep etti.

KRİZİN FATURASI İŞÇİLERE KESİLİYOR!

Tarım ve Çevre Sendikası'nın bu talebi, ülkede her geçen gün gittikçe artan hayat pahalılığı ve enflasyona karşı, inşaat işçilerinin yaşam standartlarını güvence altına alma çabası olduğu kaydedildi. Sendika, krizin faturasının, işçilere çıkarılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

 Almanya da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN MAAŞLARI ARTIRILSIN!

Artı49.com'da yer alan habere göre; İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası yaklaşık 93 bin işçi için, en az 500 Euro'luk maaş zammı talebinde bulundu. Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Günlük yaşam son iki yılda son derece daha pahalı hale geldi, gıda fiyatları yükseldi, kiralar daha yüksek, enerji maliyetleri daha yüksek ve daha fazlasını absorbe etmek gerekiyor" ifadelerine yer verildi. 

''ÇALIŞMA KOŞULLARI ZOR''

Sendika yöneticilerinden Carsten Burckhardt, basına yaptığı açıklamasında nerede daha iyi çalışma koşulları ve beklentiler varsa, insanlar oraya taşındığına vurgu yaparak'' İnşaat sektöründeki çalışma koşulları zor. İnşaat sektöründe bazı yerlerde ücretler pek de iyi değil. İş konseylerinin olmadığı ve inşaat işçilerine toplu sözleşmelere göre ödeme yapılmadığı yerlerde, iş gücü devri özellikle yüksektir.

Aylık 500 Euro'luk ek ödeme sadece inşaat sektörünün şu anda ihtiyaç duyduğu ücret kiti. Birincisi, enflasyonun insanların cüzdanlarında açtığı delikleri kapatmak için. İkincisi, inşaat sektörünü bir arada tutmak için. En başta da insanları inşaat sektöründe tutmak..." dedi.

 Almanya da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

GREV GELİYOR!

Yetkililer, ülkedeki ekonomik krizin en ağır hissedildiği sektörlerden biri olan inşaat sektöründe, işverenlerin de en az işçiler kadar etkilendiğine ve talep edilen zamların mümkün olmadığına çıkan değerlendirmeler yapsa da işçiler karalılığını bir kez daha ortaya koydu.

Burckhardt, olası bir grev ihtimaline karşılık "Beklentiler yüksek. Ortam zaten gergin. İnşaat işçileri zor ve zahmetli işlerine daha fazla saygı gösterilmesini istiyor. Ve bu saygı işaret parmağımla başparmağım arasında hışırdıyor. Evet, her türlü olasılığa karşı hazırlıklıyız" ifadelerini kullandı.

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

Mühendisler işi bırakıyor!

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Geri Dön