İş Fırsatları

Almanya’da iş imkanı! Saatlik ücret dudak uçuklattı!

Almanya’da çalışma fırsatı kendini göstermeye başladı. İş arayanlara Almanya’da çalışma imkanı! İşte detaylar!Almanya Türkiye'den işçi alımı yapacak

İş arayanlar için Almanya'da çalışma imkanı doğdu. Almanya Türkiye'den işçi alımı yapacak. Federal Çalışma Ajansı Almanya’da havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısı çekiyor.

Bu yaşanan personel sıkıntısının çözüme kavuşması için Almanya, Türkiye’den geçici olarak işçi alımına yeşil ışık yaktı. İşte detaylar…

ALMANYA’DA ÇALIŞMA İMKANI!

Federal Çalışma Ajansı Almanya’da havalimanlarında oluşan personel sıkıntısının çözüme kavuşması için Türkiye’den geçici olarak 2 bin işçi getirilmesine olumlu bakıyor. Sürecin hızlanması için Türkiye'deki Alman diplomatik temsilcilikleri Almanya‘daki havalimanlarında çalışmak için yapılan her başvuru için Federal Çalışma Ajansı'ndan onay alacak. Almanya'daki çalışma şartları ile ilgili de açıklama yapıldı. Saatlik ücret en az 14 euro 25 cent olarak belirlendi. Mesai ve tatil günü çalışmaları için ek ödeme yapılacağı açıklandı. İşveren ayrıca çalışanlara barınma hizmeti de sağlayacak.

Federal iş ve işçi bulma kurumu Federal Çalışma Ajansı (BA) Almanya'da havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısının çözülmesi için Türkiye'den işçi getirilmesine olumlu bakıyor. The Pioneer'e konuşan Çalışma Ajansı'ndan bir sözcü, ajansın Türkiye'den havalimanı personeli getirilmesine özel izin verdiğini belirtti. Geçici olacak bu özel düzenleme en son 6 Kasım tarihinde sona erecek.

ALMANYA NE KADAR MAAŞ VERİYOR?

Federal Çalışma Ajansı'na göre Türkiye‘den Almanya'ya gelecek personelin saatlik ücreti en az 14 Euro 25 Cent olacağını bildirdi. Türk işçilerin aylıkları ortalama 2 bin 550 euro yani 44 bin 900 TL’ye denk geliyor. Çalışanlara resmi tatiller, Pazar günleri ya da geceleri çalıştıklarında mesai ya da tatil günü ek ödemesi yapılacak. İşveren ayrıca çalışanlara barınma hizmeti sunmakla da yükümlü. Alman hükümeti geçen hafta havalimanlarında personel sıkıntısının çözülmesi için yurt dışından eleman getirilmesinin kolaylaştırılacağını açıklamıştı. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün bir araştırmasına göre havalimanlarında halihazırda 7 bin 200 uzman personel alınması gerekiyor.

ALMANYA İŞ BAŞVURUSU GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Perakendede zam beklentisi! Marketteki ürünlere zam mı gelecek?

Bayramda üç ilde raylı sistemler ücretsiz olacak!

Kredi kısıtlaması ile ilgili BDDK’dan yeni hamle!