27 / 04 / 2024

Alstom Grid, Irak 'ta 66 milyon avroluk ihale kazandı!

Alstom Grid, Irak 'ta 66 milyon avroluk ihale kazandı!

Alstom Grid, Doğu Musul gaz yalıtımlı şalt tesisi (GIS) trafo merkezinin tasarımını, imalatını ve montajını gerçekleştirmek üzere, Irak Enerji Bakanlığı, Elektrik İletim Projeleri Genel Müdürlüğü 'nden 66 milyon avro tutarında bir ihale kazandı.



Elektrik şebeke performansı alanında global bir uzman olan  Alstom Grid 'in 2003 yılından bu yana Enerji Bakanlığı ile doğrudan imzaladığı ilk ihale sözleşmesi ve şirketin bu yıl Irak 'ta kazandığı ikinci büyük ihale. Mayıs ayında Alstom Grid, Irak 'ta kurulmakta olan yeni Al-Khairat ve Nainawa güç santrallerini iletim şebekesine bağlayan iki GIS trafo merkezinin tedarikini gerçekleştirmek üzere çalık Enerji tarafından seçilmişti.

400kV/132kV/11kV GIS trafo merkezi, güç transformatörleri,  saha süpervizörlüğü ve inşaat işlerini kapsayan bu en son anahtar teslimi proje, Musul İdari Bölgesinde elektrik şebekesinin genişletilmesi için temel unsur. Irak 'ın enerji üretim kapasitesini sürekli artırmasıyla birlikte, Alstom Grid 'in lider teknolojisi, daha verimli ve güvenilir elektrik tedariki sağlayarak ülkenin iletim sistemini güçlendirmesine olanak tanıyacak.

Alstom Grid 'in Başkanı GrÜ©goire Poux-Guillaume konu hakkında şunları ifade etti: “Enerji Bakanlığının bu önemli proje için işbirliği yapmak üzere Alstom 'u seçmesinden son derece memnunuz. Alstom, Irak'ın altyapısı, petrol ve gazı ve kamu iletim projeleri için global uzmanlığını ve sahada kanıtlanmış elektrik şebekesi teknolojilerini sağlayarak ülkenin ekonomik gelişimini desteklemeye kesin olarak kararlıdır. ”

Alstom Grid, GIS ekipmanını Fransa ve İsviçre 'de imal edecek. Projenin işletmeye alınma tarihi 2013

Alstom Hakkında

Alstom enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı sistem altyapısı alanlarında global bir liderdir; yenilikçi ve çevreyle dost teknolojiler konusunda çıtayı belirleyen kurumdur. Alstom, dünyadaki en hızlı trenin yanı sıra, en yüksek kapasiteli otomatik metro sistemini inşa etmektedir. Hidro ve nükleer enerji, doğalgaz, kömür ve rüzgar enerjisini de içeren çok çeşitli enerji kaynaklarına yönelik anahtar teslimi enerji santrali çözümleri ve ilişkili hizmetler tedarik etmenin yanı sıra, Alstom enerji iletimi için, akıllı şebeke odaklı, geniş bir yelpazeye sahip çözümler de sunmaktadır. Grup 100 'ten fazla ülkede 92,000 çalışana sahiptir ve 2010/11 döneminde 20.9 milyar Euro satış rakamına ulaşmıştır.

Alstom Grid, elektrik şebekeleri alanında 100 yılı aşan bir uzmanlığa sahiptir. Kamu elektrik kuruluşları, elektrik yoğun endüstri alanları ve enerji ticaretine yönelik çözümlerin tümünde Alstom Grid, müşterilerinin projelerine güç katar.  Yaklaşık 4 milyar Avro 'luk satış cirosu olan Alstom Grid, elektrik iletim sektöründe en önemli 3 şirketten biridir. şžirket, tüm dünyada 20.000 çalışana ve 90 'ın üzerinde imalat ve mühendislik tesisine sahiptir. Geliştirilen Smart Grid (akıllı şebeke) sistemiyle Alstom Grid, enerji üretimi, iletimi ve dağıtım şebekelerini içeren enerji değer zincirinin tüm alanlarına yönelik ürünler, hizmetler ve bütünleştirilmiş enerji yönetimi çözümlerini büyük ölçekli son kullanıcılara sunmaktadır.

 


Geri Dön