28 / 04 / 2024

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, Genç Türk girişimcileri, Berkay Somalı, Emre Ilıcalı ve Serkan Emin tarafından 10 yıl önce kuruldu. Altensis’in ekibi, çevre dostu bina sertifikaları konusunda Türkiye’de ilk kurulan şirket oldu. Firma,bugüne kadar 150’nin üzerinde projenin sertifika almasını sağlayarak Türkiye’nin yeşil yolculuğuna öncülük etti.

Markalı konut projelerinden alışveriş merkezlerine kadar birçok alan da hizmet veren Altensis, önümüzdeki 5 yılda proje sayısını ikiye çıkarmayı amaçladı. 

Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili bilgi verdi. Ilıcalı,  10 yıl önce yeşil bina sertifikası kavramına yabancı olan Türkiye’nin bugün uluslar arası alanda en fazla LEED sertifikasına sahip ülkeler arasında 8. Sırada olmasını büyük bir gurur ve heyecanla izlediklerini söyleyerek “Öncülük ettiğimiz bir sektörün
başarılı noktalara gelmesi, 10 yıl önce çıktığımızın yolun ne kadar doğru olduğunun kanıtı” açıklamasında bulundu.

Altensis Avrupa’da da Birinci

Diğer taraftan Türk friması Altensis, Avrupa’da en çok yeşil bina projesi tamamlayan şirket oldu. Avrupa’daki en önemli yeşil bina organizasyonlarından olan Green Build Europe 2018 kapsamında Altensis bu alanda göstermiş olduğu liderlik ve katkı nedeniyle ödülün sahibi oldu. Nisan ayında Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı.

Amaç Türk Gayrimenkul Sektörüne Yeşil Kimlik Kazandırmak Emre Ilıcalı, sürdürülebilir ekonomi ve çevre dostu gayrimenkul sektörü oluşturmak adına mikrodan makroya giden bir yaklaşım sergilediklerini söyledi. Ilıcalı;“Biz sadece binalara yeşil kimlik kazandırmakla kalmıyor, uluslararası alanda çevre dostu binalar kategorisinde ilk 10’da yer alan Türk gayrimenkul sektörünün yeşil kimlik kazanması ve üst sıralara tırmanması konusunda da destek veriyoruz. Ayrıca, yine son dönemde üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm projeleriyle sadece bina ölçeğinde değil, yerleşke ölçeğinde de sürdürülebilir kentsel tasarım ve planlama kriterlerini uyguluyoruz.” diye konuştu.


Geri Dön