28 / 04 / 2024

Ağaoğlu, projelerinde yeşil bina konseptine odaklandı!

Ağaoğlu, projelerinde yeşil bina konseptine odaklandı!

Ağaoğlu, üç yıl önce aldığı bir kararla tüm projelerini 'yeşil bina' konsepti çerçevesinde tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerine göre tasarlıyor ve geliştiriyor. Ağaoğlu, projelerinde yeşil bina konseptine odaklandı...



Ağaoğlu, üç yıl önce aldığı bir kararla tüm projelerini 'yeşil bina' konsepti çerçevesinde tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerine göre tasarlıyor ve geliştiriyor. 2007 yılında yatırımlarına başladığı Enerji Grubu ile enerji sektöründe yenilenebilir kaynaklara öncelik veren ve bu alanda yatınm yapan Ağaoğlu, ürettiği tüm konut projelerinde ısı/elektrik ihtiyaçlarım yenilenebilir enerjiden ve yüksek verimli kojenerasyon sistemleri ile karşılamak üzere çalışmalarım sürdürüyor. 



Ağaoğlu, 2014 yılı için enerji grubu bünyesinde Amasya ve İzmir'de gerçekleştirilen enerji santralleri inşaatına devam ediyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde binaların ısı yalıtımı için özel önlemler alarak ısı kaybmı yüzde 50 oranında azaltma hedefiyle çalışan Ağaoğlu İnşaat Grubu, tasarlanan yaşam alanlarındayeşil alanlara ve spor alanlarına geniş yer ayırıyor. 


Ataşehir'de yer alan Andromeda Gold projesiyle yalnızca yeşil binaların aday olabüdiği Leed Gold sertifikasını almaya hak kazanan firma, yine yüzde 87'sinin yeşil alana ayrüdığı My Towerland projesiyle de bu alandaki iddiasını ortaya koyma hedefinde. My Towerland ile yüzde 100 temiz enerji sağlamayı hedefleyen Ağaoğlu, bu projenin tamamında yer alan 2 bin 535 konutun yıllık 36 müyon kwh ulaşan enerjinin tamamı yenilenebüir enerj iden karşüıyor. Ayazma'da inşasmı tamamladığı My World Europe projesindeki kojenerasyon santrali ile elektrik üretiminin yanı sıra atığından da sitenin ısmma ihtiyacı karşılanarak, enerjinin verimli kullanımı sağlayan şirket, My World Europe projesini Türkiye açısından örnek bir proje olarak ön plana çıkarmayı hedefliyor. 


"Akıllı binalar tasarrufu artırıyor" Türkiye'de 2007'de çıkarüan "Enerji Verimliliği Yasası' ile önemli bir adım atıldığım bildiren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan RahvaLı, "Artık enerjinin üretimi, kullanımı ve dağıtımmda verimliliğin artırılması destekleniyor. İnşaat sektöründe de akıllı binalar, yalıtım, ısıtma-soğutma sistemlerinin daha teknolojik ve verimli olması enerji tasarrufu konusunda oldukça önemli" şeklinde konuştu. Rahvalı, ayrıca ekolojik binalarda oturanların önemli ölçüde tasarruf sağladıklarını iddia etti.



Dünya Yeşil Ekonomi


Geri Dön