28 / 04 / 2024

Ağaoğlu'nun projeleri LEED ve BREEAM sertifikalarıyla yükseliyor!

 Ağaoğlu'nun projeleri LEED ve BREEAM sertifikalarıyla yükseliyor!

Ağaoğlu uluslararası yeşil bina standartları olan LEED ve BREEAM sertifikalarına uygun konut projelerini hayata geçiriyor




TÜRKİYE'NİN en büyük konut üreticilerinden Ağaoğlu, ürettiği binalarda kullandığı yüksek ısı yalıtımı, elektrik tasarrufu sağlayan mimari çözümlemeleri ve atık suların yeniden kazanımı ile hem çevreyi koruyor hem de konut alıcılarının kesesine destek oluyor. 


Kendi enerjisini üreten, çevre dostu, LEED sertifikası adayı, “yeşil bina” anlayışına uygun projelerimizle daha temiz bir dünya için çalışıyoruz. “

Yapacakları tüm projelerde bu sertifikaları almayı ve buradaki standartları daha da yukarı çıkarmayı hedefleyen Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, binalarda uygulanan yeşil îN sertifika kriterlerinin ek maliyet getirdiğini ancak bu maliyetin çevreyi korumak adına sorumluluğun bir gereği olarak yapılmasının şart olduğunu söyledi. "Yeşil sertifika artı bir maliyet getiriyor ama genel ekonomiye çok daha büyük katkısı oluyor" diyen Ali Ağaoğlu, bu yöntemle daha az enerji harcandığını belirtti. Ağaoğlu "Bu tip binalar yapmak bizden ev tasarrufun sağlandığını söyleyen Ali Ağaoğlu" Elektrik tüketiminde, doğalgaz kullanımında yüzde 20'ye yakın tasarruf oluyor. Beyaz eşyanın markasına kadar bu çok önemli. 


Bunların hepsini topladığınız zaman büyük bir tasarruf sağlanıyor. Biz zaten bunu başlattık. Yaptığımız sitelerde kojenerasyon sistemini kuruyoruz. Site burada kendi elektriğini kendisi üretiyor.Enerji üretiminden ortaya çıkan atık buharı‘da evlerin ısıtma ve soğutmasında kullanıyoruz. Enerjiyi yüzde 80-90 verimlilikle kullanıyoruz" dedi. Şirket olarak havaya uçan enerjiyi değerlendirdiklerini vurgulayan Ağaoğlu "Şimdi biz onu faydalı enerjiye dönüştürüyoruz. Bütün yeni projelerde kullanıyoruz. Bunların ekonomiye katkısı çok büyük boyutta oluyor" şeklinde konuşuyor.


Çevreci yatırımlarla enerji üreten Ağaoğlu Grubu, rüzgar ve hidroelektrik santralleriyle bir yılda 1 milyon tonluk kar bondioksidin havaya karış masını engelleyecek. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Bu yatırımlar cari açığın azaltılmasında da Türkiye için önemli" dedi.


Ağaoğlu 1 milyon ton karbondioksit salınımmı engelleyerek doğanın temiz kalmasına yardımcı olacak.

RÜZGAR enerjisi yatırımlarıyla 'çevreci ekonominin' önde gelen şirketlerinden olan Ağaoğlu, elde ettiği sürdürülebilir enerji potansiyeliyle havanın temiz kalmasına katkı sağlıyor. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Enerji Grubu olarak, her yıl en az bir milyon ton karbondioksit emisyonuna engel olmayı hedeflediklerini söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak temiz enerjiyi hayatın yaşam enerjisi olarak gördüklerini ve faaliyet rı gösterdikleri diğer alanlarda olduğu gibi, enerji sektöründe de lider olmayı hedeflediklerini vurguladı. Türkiye'nin doğal enerji kaynaklarını en kısa sürede ve en etkin şekilde kullanarak Türkiye'nin çevreye duyarlı bir şekilde kalkınmasına katkıda bulunmayı ilke edindiklerini vurgulayan Ali Ağaoğlu "En ileri teknolojileri kullanarak, büyük tüketici gruplarının temiz enerji ihtiyaçlarını güvenilir ve ekonomik bir şekilde karşılamayı amaçlamaktayız. Bu amaçla, özellikle rüzgar, su ve güneş enerjisi gibi doğal ve temiz enerji kaynaklarına yatırım yapıyoruz. Böylece ithal ettiğimiz enerji kaynaklarının yerine yerli kaynakları koyarak, cari açığında azalmasına da katkıda bulunuyoruz" dedi.


Elektrik enerjisinin, çok çeşitli kaynaklardan elde edilebildiğini bunlar arasında fosil yakıtların, elektrik üretiminde doğaya salınan sera gazları ve diğer partikül maddeler ve nükleer santrallerin radyoaktif atıkları sebebiyle bu teknolojilerin konvansiyonel teknikler olarak adlandırıldığını belirten Ağaoğlu "Bunun yanında doğal ve yenilenebilir kaynaklar olan rüzgar ve güneş enerjilerinden üretim teknolojileri temiz enerji sistemleri olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Bu kaynakların en önemli özelliği ise yenilenebilir ve doğaya zarar vermiyor olmasıdır." diye konuştu.



Geri Dön