15 / 05 / 2024

Altın 2024 yılında bu kadar olacak! Altın yatırımcılarının hepsi hemen bu habere bakmalı

Altın 2024 yılında bu kadar olacak! Altın yatırımcılarının hepsi hemen bu habere bakmalı

Altın fiyatlarıyla ilgili meraklar giderek artmaya devam ediyor. Son olarak altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir 2024 detayı ortaya çıktı. İşte bu detayla ilgili tüm gelişmeler...



ALTIN FİYATLARINDA DİĞER GELİŞMELER

Altın piyasasında gözler düzenli olarak ons altına ve dolar kuruna çevriliyor. Altının onsunun uzun zaman sonra yönünü yukarı çevirmesinin ardından iç piyasada altın fiyatları önemli seviyelerin üzerine çıkmıştı. İşte Bigpara'dan alınan son verilere göre altın piyasasında son durum...

Altının onsunun geçtiğimiz günlerde yakaladığı yükseliş trendinin ardından bugün ons altın 1.695 dolardan işlem görmeye devam ediyor. 9 Ekim 2022 Pazar günü altının gram fiyatı bin 14 lira olarak belirlendi.

Hafta sonu çeyrek altın alış fiyatı bin 660 lira olarak belirlenirken, aynı dakikalarda satış fiyatı ise bin 682 lirada konumlandı.

Yüklü miktarda alım yapmak isteyen kişilerin tercihleri arasında yer alan cumhuriyet altını ise bugün 6 bin 618 liradan geri alınırken 6 bin 708 liradan da satışa sunuluyor.

Altının yeni haftayı hangi seviyede açacağı ise pazartesi günü piyasaların açılmasıyla birlikte ortaya çıkacak.

ABD'de yıllık enflasyon beklentilerin altında kalarak yüzde 8.5 olması piyasalarda hareketlilik oluşturdu. Beklentiler enflasyonun yüzde 8.7 olacağı yönündeydi. Açıklanan veri sonrası altın fiyatlarında yükseliş yaşandı. Ons altın temmuz başından bu yana ilk kez 1.800 doların üzerine çıktı. Ancak altında bir ralli için analistlere göre aşılması gereken seviye 1.842 dolar. Bazıları 2.000 doların aşılmasının mümkün olduğunu söylüyor.

Açıklanan veri sonrası analistler küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının çok kritik olduğunu belirtti. CME FedWatch'a göre 21 Eylül toplantısında 50 baz puan faiz artırımı olasılığı yüzde 61.5 oldu. Bu oran hafta başında yüzde 32 seviyesindeydi. Kasım ayında ise faiz artışı 25 baz puan olarak fiyatlanmaya başladı.

Altının onsu Fed’in daha az agresif davranacağı beklentisiyle 1.807 doları test ederek, son 5 haftanın en yüksek seviyesine geldi. Credit Suisse analistleri, ralli için sarı metalin 1.792 doların üzerinde kalıcı olması gerektiğini ve 1.842 direncini aşması gerektiğini belirtiyorlar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön