19 / 05 / 2024

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği yanıt İslam Memiş'ten geldi!

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği yanıt İslam Memiş'ten geldi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği yanıtı verdi. Peki altın almak için doğru zaman mı? Altın alalım mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında başı çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu hafta piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon raporuna dikkatleri çekerek, borsa, dolar-euro, altın-gümüş tahminlerini peş peşe sıraladı.

Haber Global'de yer alan habere göre "Bu hafta sakin bir seyir gözlemliyoruz. Cuma akşamı S-P'nin not artırımı vardı. Sürpriz gelmeyen bir not artırımı yaşandı. İyimser gelişmeler bizim ekonomimiz için" ifadelerini kullanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Merkez Bankası perşembe günü enflasyon beklenti raporunu açıklayacak. Burada önemli olan şey güncelleme olacak mı?" dedi.

Yatırımcıların bir diğer gözde yatırım aracı arasında yer alan borsa için tahminlerini açıklayan İslam Memiş, "Borsa İstanbul 100 Endeksi 10 bin 265 puanda. 10 bin 200 üzerinde tutunuyor. Eğer kalıcı olabilirse yeni hedef 10 bin 500 puan olacak. Benim kar satışı beklentim sürüyor. 9800 puan destek seviyesi. Borsa da artık dinlenme moduna geçebilir. Borsadan çıkış yapacak olanlar da parayı en mantıklı nasıl değerlendiririm diye soruyorsa iki alternatif bulunuyor. Gram altın ve gram gümüş. Devamında da Euro olabilir" dedi.

 Altın alalım mı diyenlerin beklediği yanıt İslam Memiş ten geldi!

DÖVİZ BEKLENTİSİNİ DE AÇIKLADI

Son günlerde gündemden düşmeyen döviz fiyatlarına ilişkin beklentisini de tek tek açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Dolar kuru satıcılı. 32.24 lirada dolar kuru. 32.16 seviyeleri serbest piyasalarda, resmi kur altında dolar var. Burada sakin seyir, sessizlik sürüyor. Euro/dolar paritesi 1.08 üzerinde kalıcı olabilecek mi, burayı önemsiyorum. 1.0790'a kadar yükseliş oldu. Yeniden aşağı yapabilir" diye konuştu.

İslam Memiş, gram altınla ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı.


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altın, gram altın, ons gümüş, gram gümüş, brent petrol ve Bitcoin fiyatlarıyla ilgili de şunları dile getirdi: "Ons altın 2 bin 326 dolarda. Yüzde 1 yükselişle haftaya başladı. Ons altında biraz toparlanmalar var. 2 bin 281 dolar test edildi. Takip ettiğimiz 2 bin 280 ve 2 bin 380 dolar bant aralığı geçerliliğini koruyor. 2 bin 260 doları da deneyebilir diye tahmin ediyorum. Yükselişler satışla karşılaşabilir. Yaşanan bu durum da altın/dolar paritesinde pozitif etkiye sebep olur. 75 bin 700 dolarda şu anda 1 kilogram altın. Bu yeniden 74 bin 500 doları görebilir.

Gram altın TL 2 bin 430-2 bin 447 lira aralığında. Gram altında onsu takip edeceğiz. Bu hafta onsu takip edin. Ons nereye gidiyorsa gram altın da oraya gidecek. Peki alım fırsatı mı? Evet. Yüzde 50 alım olabilir.

Ons gümüş 27.33'te. Haftaya yüzde 3 yükselişle haftaya başladı. 25.50-27.50 geçerliliğini koruyor. Yukarı yönlü hareketlerde 27.50'yi kıracak mı biz şimdi buraya bakacağız. Gram gümüş de yüzde 3 pozitif başladı haftaya. 28.44 TL'de. 27-29 TL aralığını da gram gümüşte kısa vadede takip ediyor olacağım. Brent petrol varili 83.41 dolarda. Burada DA 0.82 puanlık yükseliş var. Bu hafta petrol fiyatlarında da indirimler var.

Bitcoin'de ise karışık seyir sürüyor. Yüzde 1.5 primli. Burada geniş bant aralığına odaklanmak gerekli. Döviz, emtialar, kripto paralarda Mayıs ve Haziran ayında enflasyon oluştuğu için geniş bant aralığında piyasalar göreceğiz."

Yapı Kredi emekli promosyonunda son dakika! Yapı Kredi Mayıs promosyonuyla başvuranın hesabına tam 18 bin TL yatırılıyor

Mağdur ev sahiplerinden Cumhurbaşkanına çağrı: Bizi bir bürokratımız dinlerse seviniriz! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi seviyesi ne kadar oldu?


Geri Dön