09 / 10 / 2024

Altın almak için bekleyelim mi? İslam Memiş rakam verdi! Acelemiz yok bekliyoruz...

Altın almak için bekleyelim mi? İslam Memiş rakam verdi! Acelemiz yok bekliyoruz...

Son zamanlarda yükselişe geçen altın fiyatları bir kaç gündür dar bant hareketine girdi. Peki altın almak için bekleyeli mi, alalım mı?




Gram altın fiyatlarının ons altının etkisiyle yön bulduğunu belirten Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, rakam vererek piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

İslam Memiş, gram altın yatırımcısının ons altını takip etmesi gerektiğine dikkat çekti.   Memiş, şunları söyledi: "Malum ettiğimiz bant aralığında bir bozulma yok, iki haftadır aynı, 2 bin 580 - 2 bin 680 aralığında.

Tabi 2 bin 680 dolar seviyesi test edildiği için 2 bin 580 dolar seviyesi ile alakalı beklentim devam ediyor. Yine Fed öncesi dolar pozisyonu aldığımız için dolar pozisyonumuzu korumaya devam ediyoruz. Ne zamanki ons altın 2.580 ve aşağısına sarkar, kademeli alımlar yapmaya başlayacağız.''dedi. 

Altın almak için bekleyelim mi? İslam Memiş rakam verdi! Acelemiz yok bekliyoruz...

ACELEMİZ YOK!

İslam Memiş, serbest piyasalarda gram altın 3.056 seviyesinde olduğunu hatırlatarak  gram altın/TL fiyatında ons altın nedenli 2 bin 980 lira destek seviyesi ile alakalı beklentim geçerliliğini koruduğunu belirtti

Memiş ''Biz Fed öncesi aldığımız dolar pozisyonunu bozmadık. Ne zamanki ons altında o beklediğimiz düşüşler gelir ki, acelemiz yok, yine biz 2.580 dolar seviyesi ile alakalı beklentimizin devam ettiğini söyleyebilirim." dedi.

GÜMÜŞ YATIRIMCISINA FIRSAT VERECEK

Gümüş yatırımcısı için de görüşlerini paylaşan Memiş, gümüşün ons fiyatının 31,84 dolar seviyesinde, yüzde 1,41 satıcılı olduğunu belirtti.

 Ons/gümüşte takip ettiği seviyenin 31-33 dolar aralığı beklentisi olduğunu hatırlatan Memiş  ''31 dolar altına tekrar sarkmak isteyebilir.

Gümüşün ons fiyatında yaşanacak bu düşüşler de yine elinde dolar ya da Euro bulunduran yatırımcıya da fırsat vereceğini düşünüyorum.

Gümüş, özellikle altına kıyasla düşük kalmaya devam ettiği için elinde dolar ya da Euro bulunduranların, gümüş olarak değerlendirmesi daha mantıklı geliyor bana. Çünkü gümüş altına kıyasla oldukça ucuz kaldı. Yani altının ons fiyatında, gümüşün ons fiyatında, altının gram fiyatında gümüşün gram fiyatında yine negatif görünüm devam ediyor. Düşüş beklentimiz devam ediyor.

Gümüşün gram fiyatı 34,97 lira seviyesinde şu anda. 35 lira seviyesinin üzerindeydi. Burada tekrar geri çekilme devam ediyor. Ons gümüş tarafındaki geri çekilmeyle birlikte gümüşün gram fiyatında 34 lira destek seviyesinde bekliyor olacağım."dedi. 

Fiziki altın karşılığı ucuz konut kredisinde flaş gelişme! 2 sene öncesinde bu kampanya zaten yapılmıştı!

Altın almak isteyenler dikkat! Kuyumcular ikinci baskı altın satmaya başladı! Sahte altın nasıl anlaşılır?

6 ay önce parasını mevduat, altın, dolar ve borsada değerlendirenlerin son durumu ne? Kazananlar kimler oldu?

Geri Dön