Altın & Gümüş

Altın analistlerinden altın alacaklara altın değerinde tavsiye! 1 dakika durmayın

Altın analistleri tarafından altın almaya hazırlananlara çok önemli bir tavsiyede bulunuldu. Analistler, yeniden üretimine başlanan reşat altının imkanı olanlar tarafından edinilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Altın analistleri de kafasında yatırım planı olmayan vatandaşlara yardım etmek amacıyla zaman zaman dikkat çeken uyarılarda bulunuyor

Vatandaşlar paralarını nasıl değerlendireceklerinin hesabını yapıyor. Altın analistleri de kafasında yatırım planı olmayan vatandaşlara yardım etmek amacıyla zaman zaman dikkat çeken uyarılarda bulunuyor. Altın analistleri tarafından yapılan son uyarı ise reşat altınlarla ilgili oldu. 

104 YIL SONRA YENİDEN ÜRETİLDİ 

Reşat altının 104 yıl sonra yeniden basılmasına ilişkin Darphane'nin Beşiktaş'taki genel müdürlük binasında düzenlenen toplantıda konuşan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Darphane'nin 1467'de İstanbul'un fethinden sonra hızla genişleyen imparatorluğun para ihtiyacını karşılamak amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulduğunu, 555 yıllık kadim bir devlet kurumu olduğunu söyledi.

ÇOK YOĞUN TALEP VAR

Darphane'nin üretimini yaptığı para, değerli kağıt ve belgelere ilişkin bilgiler veren Şahin, Reşat altının 1909-1918 yıllarında Osmanlı Devleti'nin padişahlık makamında bulunan Sultan Reşad'ın tahta çıkışı anısına Darphane tarafından 5 farklı gramaj değerine sahip olarak basıldığını anlattı. Şahin, vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görmesi nedeniyle sarrafiye piyasasında da yüksek ilgi duyulan Reşat altınların tekrar basılması yönünden gelen talepler doğrultusunda üretim sürecinin başladığını bildirdi

ANALİSTLER: 1 DAKİKA BİLE DURMAYIN

Analistlerden ise reşat altınlarla ilgili çok konuşulacak bir uyarı geldi. Analistler, altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların 1 dakika bile vakit kaybetmeden reşat altın almalarının doğru olacağına vurgu yaptı. 

REŞAT ALTIN ALACAKLARA ÖNEMLİ UYARILAR

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Şahin, söz konusu ürünlerin Darphane tarafından basılmasının verdiği güvenceye ek olarak, gözle görülemeyecek ölçülerde mikro metinle ilave güvenlik özellikleri kullanıldığını kaydederek, şu uyarılarda bulundu: "Vatandaşlarımıza, kuyumcularımızdan Reşat altın satın almak istediklerinde mutlaka Darphane tarafından üretilmiş güvenlikli ürünleri talep etmelerini öneriyoruz. Böylece alırken yine aslına uygun olarak basılmış doğru ürünlere sahip olacaklardır. Daha sonra satarken milyem ve gram değerindeki doğruluktan dolayı herhangi bir zararla karşı karşıya kalmayacaklardır. Reşat altınlarda bulunan güvenlik ögeleri yüksek çözünürlükteki akıllı telefonların kameralarıyla rahat ve basit bir şekilde kontrol edebilme imkanına sahiptir. Ön yüzünde bulunan meşalelerden soldakinde 'yuvarlak' işaret, sağdaki meşalede ise açıları Darphane tarafından özel yöntemlerle ölçülebilen belirli açılarla üretilmiş 'dörtgen' yer almaktadır. Arka yüzeyinde ise defne yaprağından oluşan çelenkteki belirli defne yapraklarında ölçüleri yine Darphane tarafından özel yöntemlerle ölçülebilen ve üretim yılını belirten Arapça '2022 (????)' ibaresi yer almaktadır. Bu güvenlik ögeleri her yıl değişecektir."

6 BİN 400 TL'DEN ALICISINI BEKLİYOR 

Şahin, Reşat altının piyasada değerine ilişkin soru üzerine, "Şu anda 6 bin 400-6 bin 450 TL aralığında ancak gün içerisinde değişiyor biliyorsunuz. Alım-satım fiyatı arasında şu anda 70-80 liralık fark bulunuyor." şeklinde konuştu

SADECE 8 BİN 300 ADET ÜRETİLDİ

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, bu altınların 1918'den sonra üretilmediğini ancak piyasada alım-satımının sürdüğünü kaydederek, yoğun talep üzerine üretime başladıklarını söyledi. Kuyumculardan gelen talep üzerine üretime devam edeceklerini aktaran Şahin, 1918 öncesi üretilip de şu anda piyasada kaç adet olduğuna dair bir bilgilerinin bulunmadığını ancak çok sayıda sahte ve taklit ürünün dolaşımda olduğunu bildirdi.
 

Euro gözünü açtı! Euro kurunda son dakika gelişmeleri... 

Kredi kullanacaklar bu habere dikkat! BDDK'dan kısıtlama kararı

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti