06 / 07 / 2024

Altın borcu olanlara peş peşe uyarı! İslam Memiş altın borcu olanların kaderini değiştirecek tarihi verdi!

Altın borcu olanlara peş peşe uyarı! İslam Memiş altın borcu olanların kaderini değiştirecek tarihi verdi!

Altın ve dolar piyasasına dair yaptığı analizlerle tanınan İslam Memiş, altın borcu olanlara uyarılarda bulundu. İşte detaylar!



SATIŞ ZAMANI GELDİ!

Ekonomiye dair yaptığı isabetli analizleri ile bilinen ünlü finans uzmanı İslam Memiş, gram altındaki yükseliş ile alakalı yeni değerlendirmelerde bulundu. Ekonomist Memiş'in 'satış için zaman geldi' sözleri ise ilgi çekti.

Altın ve dolara yatırım yapmayı düşünen kişilere uyarılarda bulunan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV100'deki köşesinde yazdığı yazısında "Geçtiğimiz Pazartesi günü belirttiğim şekilde dolar karşısında diğer enstrümanların bir hayli coştuğunu görmüş olduk" ifadelerine yer verdi. Ekonomist İslam  Memiş, yazısının devamında da gram altında beklediği yeni gelişmeyi dile getirdi.

KAR İÇİN YAPILMASI GEREKEN!

"Altının ons fiyatı 1901 dolar, gümüşün ons fiyatı da 24,18 dolar, EUR/USD paritesine bakıldığı zaman 1,0838, GBP/USD 1,2242 seviyelerine kadar yükseldi. Ancak kâr satışı için zaman geldi" diye konuşan Ekonomist İslam Memiş, yazısının devamında şunları söyledi;

"İki haftalık yükselişe biraz ara. Gelecek yükselişlerin sağlıklı olması için biraz dinlemesi gerekmektedir. Bundan dolayı alım yapmamış, gecikmiş veya eline yeni TL geçenler önümüzdeki iki haftayı takip etmeli. Altının ons fiyatında 1850 ile 1835 dolar, gümüşün ons fiyatında 23,20-22,50 destek seviyeleri bulunuyor. Orta ve uzun vadede EUR/USD paritesinde 1,15, GBP/USD 1,32, altın ons 2 bin 350 dolar, gümüş ons 40 dolar seviyelerini sıkı bir şekilde takip edeceğim."

ALTIN ANALİZLERİ!

Fed'in Şubat ayındaki faiz kararı altın fiyatlarının rotasını belirleyecek. Bu yıl altın nasıl bir rota izleyecek? Doç Dr. Cüneyt Dirican merak edilen soruları yanıtladı.

MERKEZ BANKALARININ ALTIN İSTEĞİ

"Altının kıymetli olmasının bazı nedenleri var. Altın sanayide işlenebilen bir emtiadır. Uydu yapımından, kablo yapımına kadar pek çok alanda kullan olanağı var. Dünya Altın Konseyi adında bir üst çatı bulunmaktadır. Oranın verilerine bakıldığı zaman bugüne kadar bilinen 205 bin ton civarında altının yeryüzüne çıkarıldığını görüyoruz. Beklentiler içinde burada altın var diye konuşulan kabaca 53 bin ton civarında altın bulunuyor. Altını aslında kıymetli yapan bir diğer önemli noktada bu.

Stratejik ve makro seviyeden bakıldığı zaman ise altının değer kazanmasının nedenlerinden biri merkez bankaları oluyor. Özellikle son üç yıldır baktığımızda merkez bankaları altına daha fazla talep aldığı görülüyor. 2019 yılında merkez bankalarının altına olan talebi yaklaşık olarak yüzde 18'di. Şimdi yüzde 23'e yükselmiş durumdadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön