27 / 09 / 2024

Altın bozdurarak konut almak isteyenler dikkat! Uzman isim konutun altına karşı kayıp ve kazancını hesapladı!

Altın bozdurarak konut almak isteyenler dikkat! Uzman isim konutun altına karşı kayıp ve kazancını hesapladı!

Son dönemlerde konut fiyatlarının gerilemesiyle, altın ve mevduat yatırımcıları tekrar konuta yönelmeye başladı. Peki altın bozarak konut almak doğru mu? Uzman isim örnek vererek hesapladı. İşte konutun altına karşı kazanç ve kaybı....




Konut almak için bekleyen milyonlarca kişi alım için doğru zamanı kolluyor. Faizlerin yüksek olması, yatırımcının önünü kesse de son günlerde konut fiyatlarında düşüşler yatırımcılar için tekrar alım fırsatı doğurdu. Elinde nakiti olanlar ise fırsatı kaçırmamak için konut yatırımına yönelmeye başladı.

Elinde altın olan yatırımcılar konut almak için hesaplamalar yaparken, Finansal Özgür, isimli konut ve kripto yorumcusu, sosyal medya hesabından, altın bozdurarak konut almanın kazanç ve kaybını hesapladı. Uzman, yatırımcılara 'konut alacağınız zaman önemli'  diyerek yıllara göre konut ve altın kıyaslaması yaptı. 

Finansal Özgür, 2013, 2017 ve 2021 yıllarında aynı siteden altın bozdurarak 3 konut satın aldığını söyledi. Yıllara göre altın ve konut karşılaştırması yapan uzman isim, bu yıllar arasındaki kar ve zararını hesapladı. İşte Finansal Özgür'ün sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Finansal Özgür @finozg

Konutu ne zaman alacağınız önemlidir. Bizzat aynı mahallede 10 bloktan oluşan aynı sitede orta katlarda farklı yıllarda altın bozarak yapmış olduğum 3 Konut yatırımını, altına karşı kayıp ve kazancını sizinle paylaşacağım.

Konut hesabı programı yenileniyor: Düşük gelirli vatandaşların konut birikimine yüzde 50 devlet desteği!

Konut satışları canlanınca fiyatlardaki artış aylık bazda yüzde 3.6’ya sıçradı!

Kiralar, konut fiyatları ve enflasyon neden artıyor? 

 


Geri Dön