Altın & Dolar

Altın, dolar, euro ve borsa! Kazanmak için yapmanız gereken tek şey! İslam Memiş az önce açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar, euro ve borsa için yatırımcıların kazançlı çıkmaları için yapmaları gerekenleri açıkladı. 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcıları yakından ilgilendirecek kazanç tüyosu geldi.  Altın yatırımcısı ne yapmalı? Doları olanlar neyi takip etmeli? Borsada neye dikkat edilmeli? İşte tüm merak edilenleri İslam Memiş tek tek yanıtladı.

DOLAR YATIRICISININ YAPMASI GEREKEN!

İslam Memiş dolar yatırımcıları için şu ifadeleri kullandı: "Mesela; Dolar düştü mü, yükseldi mi? Hangi dolar? Dolar/TL mi, dolar endeksi (dxy) mi? Dolar/TL 33,50-33,80 lira aralığında.

Dolar endeksi (dxy) 102-103 aralığında. Ekonomi kanallarında ya da yorumlarda dolar değer kaybetti deyince sadece dolar/TL aklınıza gelmesin. Dolar endeksi (dxy) yani uluslararası piyasalardaki değeri de konuşuluyor olabilir" dedi. 

ALTIN DENİLDİĞİNDE ONS ALTIN DA AKILLARA GELSİN

Memiş, '"Altın yükseldi. Hangi altın? Ons altın mı? Gram altın mı?" diyen soran İslam Memiş, Gram altın 2 bin 640-2 bin 650 lira aralığında Altın denildiğinde sadece gram altın akıllara gelmesin" dedi. 

EURO YATIRIMCILARI DİKKAT!

Benzer soruyu euro için soran Memiş, "Euro değer kaybetti. Hangi Euro? Avro/TL mi, EUR/USD paritesi mi? Genel avro/TL akıllara gelir ancak uluslararası piyasalarda EUR/USD paritesi baz alınır.

Acemi yatırımcının bunlara dikkat etmesi gerek. Çünkü dolar, altın, euro düştü ya da yükseldi diye okuduğunda yanlış pozisyon alabilir" ifadelerini kullandı. 

YATIRIMCILAR NE YAPMALI?

Memiş, yatırımcılara bu işin doğrusunun uluslararası piyasaları takip etmek olduğunu söyledi.  İslam Memiş, "Bir ürünü TL ile satın alınsa bile uluslararası piyasalardaki değerini takip etmeli. Uluslararası piyasalardaki değer gerçek değerdir.

Gerçek kazancı görmüş olursunuz. TL üzerinden kazanç hesaplaması bana göre yanlıştır. Altın dışarda düşük bizde yüksek. Neden? Türkiye'de gram altın çift ayaklı bir enstrümandır. Bir ayağı dolar da diğer ayağı ons da. Avro ise hem TL hem de EUR/USD paritesi üzerinden değeri takip edilir" ifadelerini kullandı. 

Bugün gram altın fiyatı 2.665 TL oldu! Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ediyor! 10 Ağustos 2024 canlı altın fiyatları!

Borsa mı, Dolar mı, Euro mu, altın mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kazandırdı?