Ekonomi

Altın, dolar, Euro ve borsa yatırımcıları dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı yatırımcısına ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, yeni haftanın yatırım araçları performansı da tek tek belli oldu. Peki bu hafta hangi yatırım aracı yatırımcısına ne kadar kazandırdı? İşte yatırım araçlarının merakla beklenen haftalık performansları...


Pek çok yatırımcı bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken,, yeni haftanın yatırım araçları performansları da peş peşe açıklandı. 

Bu hafta yatırımcıların gözdesi Borsa İstanbul'da hisse senetleri değer kaybederken, döviz kurları ve altın fiyatlarında yaşanan  artış yatırımcıların dikkatini çekti. Peki 23-28 Eylül 2024 haftasının en çok kazandıran yatırım aracı hangisi?  İşte yatırım araçlarının merakla beklenen haftalık performansları...

Haftalık değerlendirme raporunda yer alan detaylarına göre, Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri genel bir düşüş trendi gösterdi. BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 1,24 oranında değer kaybıyla tamamlarken, bazı finansal göstergelerde de yükseliş yaşandı.

TL karşısında dolar ve avro sırasıyla yüzde 0,12 ve yüzde 0,40 oranında değer kazanırken, özellikle altın fiyatlarındaki artış oldukça dikkat çekiciydi. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram fiyatı yüzde 1,99 artış gösterdi ve 2 bin 923 Türk Lirası2na çıktı.


HAFTANIN LİDERİ ALTIN OLDU

Küçük büyük farketmeksizin pek çok yatırımcının güvenli limanı olan altın bu hafta da bu güveni boşa çıkarmadı. Altın yatırımcılarının yüzü gülüyor. Haftayı yüzde 4,85 kazançla kapatan cumhuriyet altını en çok kazandıran yatırım aracı olurken, diğer tüm yatırım araçlarına göre daha fazla değer kazanan altının önümüzdeki hafta nasıl bir performans göstereceği de pek  çok kişi tarafından merak ediliyor.  Yatırımcılar, altının bu haftaki yükselişini göz önüne alarak, daha fazla altına yönelebilir.

Yatırım araçları içinde en çok kazandıran, yüzde 4,85 ile cumhuriyet altını olurken, güvenilir yatırım aracı olarak görülen altın, bu hafta da yatırımcılarını  memnun etmeyi başardı. Çeyrek altının fiyatı geçen haftaya göre yüzde 4,77 artış göstererek,  5 bin 29 liraya çıktı.

Bu hafta ABD doları yüzde 0,12 değer kazanarak 34,1570 Türk Lirası’na çıkarken,  Euro da yüzde 0,40 artış gösterdi ve  38,2210 Türk Lirası’na çıktı.

Paylaşılan detaylara göre yatırım ve emeklilik fonları arasında da değer artışları gözlemlendi. Yatırım fonları yüzde 0,24, emeklilik fonları da yüzde 0,33 oranında değer kazandı. Özellikle "kıymetli maden" fonları yüzde 3,72 ile en fazla kazandıran kategoriler arasına adını yazdırdı. 
 

TOKİ’den Ankara ve İstanbul dahil 47 ilde 397 konut ve iş yeri satışı! Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla!

Borsa İstanbul'da bu hafta en çok kazandıran yatırım araçları hangileri oldu?

Belediyeler iki ilde taksitle dükkan ve arsa satıyor