Ekonomi

Altın fırlarken, euro uçtu dolar ise sınırda! Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları

Piyasaların heyecanla beklediği ABD büyüme rakamları sonunda açıklandı. Rakamların açıklanmasının ardından altın fırlarken, euro uçtu, dolar ise sınırda. Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları. Küresel enflasyon sorununun aşılmaya başladığına dair beklentiler, Fed'in faiz artırım hızını azaltacağına ilişkin gelen sinyaller, Çin ekonomisinin tekrar faaliyete geçmesi, Hindistan'daki dev altın talebi yükselişini hareketlendirdi

Altın fiyatları bugün yeni rekora imza atarken euro kuru da hızla yükselmeye devam ediyor. Küresel enflasyon sorununun aşılmaya başladığına dair beklentiler, Fed'in faiz artırım hızını azaltacağına ilişkin gelen sinyaller, Çin ekonomisinin tekrar faaliyete geçmesi, Hindistan'daki dev altın talebi yükselişini hareketlendirdi. Altın fırlarken, euro uçtu dolar ise sınırda! Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları

 


 

ALTIN FIRLADI!

Ons altındaki güçlü yükseliş gram altın fiyatlarına etkiledi. Gram altın ons altından aldığı destek ile rekor tazeledi.  Gram altın fiyatları 1178,8 TL'yi görerek rekor kırdı. Çeyrek altın ise 1915 liradan, yarım altın 3874 liradan, tam altın ise 7717 liradan işlem gördü.

Dün Ons altın 1.930 Dolar'dan, gram altın 1.167 TL'den, çeyrek altın 1.876 TL'den, Cumhuriyet altını 7.721 TL'den, gram gümüş ise 14,27 TL'den işlem görmüştü.

 

EURO UÇTU!

Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasında kararlılığını tekrarlamasının ardından yükselişini sürdüren Euro/TL, 20,5640 seviyesini test ederek yeni rekor seviyesine ulaştı.

Euro/dolar paritesi dün en düşük 1,0857 seviyesini görmesinin ardından günü 1,0915 seviyesinden kapatmıştı. Parite 1,090 seviyesi ile yaklaşık dokuz ayın en yüksek seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

DOLAR SINIRDA!

Piyasalarda bugün oldukça hareketli dakikalar yaşandı. Altın rekor kırıp, euro yükselmeye devam ederken gözler dolara çevrildi. Dün serbest piyasada Dolar 18,81 TL, seviyesinden işlem görürken bugün de 18,81 lira seviyelerinden satılıyor.  Dolar endeksi ise bugün 101,870 seviyesinde değerleniyor. 

ABD BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Piyasaların merakla beklediği ABD büyüme rakamları açıklandı. 

ABD ekonomisi 2022 yılının son çeyreğinde yüzde 2,9 oranında büyüme gösterdi. Beklentiler ise yüzde 2,8 seviyesindeydi.

ABD Büyüme verisi ile beraber Fed'in faiz artırım hızı ve sürecine yönelik değişimler olması beklentileri de artmaya başladı. 

 

MERKEZ BANKASI ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLADI!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon tahminlerini paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2023 yılının sonu için enflasyon tahminini aynı buraktıklarını açıklayarak, yıl sonu enflasyon tahminlerinin yüzde 22,3 olduğunu belirtti.

Dolar 5 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam sır gibi saklanıyordu! 1 doları bile olan acil baksın

Dolar 7 TL birden fırlayacak! İslam Memiş ilk ve son kez tarih verdi! Bu tarihi görenin dili tutulacak