Ekonomi

Altın fiyatları için kritik gün!

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından sıkı takip ediliyor. Gram altının fiyatı dün güne yükselişle başlayarak 807,32 lira seviyelerini gördü. Gram altın bugün ise 804 bandında işlem görüyor.Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüste yeni varyant olan Omicron'un hızla yayılması altına olan talebin de artmasını sağladı

Altın yatırımı yapan vatandaşlar ve altın almak isteyenler anlık altın takibi yaparak son verilere göre yatırımlarını şekillendirmeye çalışıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüste yeni varyant olan Omicron'un hızla yayılması altına olan talebin de artmasını sağladı.  Bazı Avrupa ülkelerinin koronavirüs nedeniyle yeniden kapanma kararı da altın fiyatlarını destekliyor. Gram altın fiyatları da ons altın ve dolar kurundaki oynaklık nedeniyle güçlü duruşunu koruyor.

Peki altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 gram  altın ve ons altın ne kadar?

ONS ALTIN 1823 DOLARA TIRMANDI 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ons altın fiyatları haftanın üçüncü işlem günündeyukarı yönlü seyir izledi. Güne 1822 dolardan başlayan ons altın gün içinde en düşük 1818 dolar, en yüksek de 1823 dolar seviyesini gördü.


1 GRAM ALTIN KAÇ TL? 

Gram altın haftanın üçüncü işlem gününe 809 liradan başladı.

Yatırımcılar ve altın almak isteyen vatandaşlar yarım altın, cumhuriyet altını ve 22 ayar bilezik fiyatının kaç lira olduğunu merak ediyor. İşte 12 Ocak 2021 altın fiyatları....

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.607,00 liradan alınıyor, 2.658,00 liradan satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 5.214,00 liradan alınıyor, 5.297,00 liradan satışa sunuluyor.

22 AYAR ALTIN NE KADAR?

22 ayar gram altın 728,93 liradan alınıp, 753,97 liradan satılıyor.

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan ABD'de kritik enflasyon verileri bugün açıklanacak. Fed faiz oranlarını açıklaması ile altın fiyatları da şekillenmiş olacak.Peki altın fiyatları ne olacak? Yükselecek mi, düşüşe mi geçecek?

 

Altın fiyatları için kritik gün 

Küresel ekonomiler enflasyonla mücadele ederken, merkez bankaları enflasyonu eritmek için faiz oranlarını artırıyor. Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan ABD'de kritik enflasyon verileri bugün açıklanacak. En son enflasyonun yüzde 6,8, bugünkü enflasyonun ise yüzde 7'nin üzerinde olması bekleniyor. Bu gelişmeler Fed'in faiz artırım hamlesini ileriye taşıyacak olması altın fiyatların da yükselmesini sağladı.Ons altın bugün 1823 dolara tırmandı.

Olası bir kapanışta ticaretin tekrar yavaşlayacağı ve piyasadaki para dolaşımının azalacağı beklentisi altını artıran diğer sebeplerden biri.

TL mevduata dönüşümde kur farkı ve altın kazançlarına kurumlar vergisi istinası getiriliyor!

Yatırımcılar dikkat! Altın fiyatlarında son dakika!

Bitcoin'in değeri artacak mı?