Ekonomi

Altın fiyatları ne olacak? Yorumlar peş peşe geldi...

2 bin dolar seviyelerini gören ons altın dün 1979 dolar seviyesi ile sert düştü. Antalya zirve sonrasında yön değiştiren ons altın tekrar 2 bin dolar oldu. Şu dakikalarda 1992 dolardan işlem gören ons altın, yükselmeye devam edecek mi? Altın fiyatları ne olacak? Analistler tarafından yapılan teknik değerlendirmelerde ons altın fiyatının 1976 dolar  seviyesinin altına inmesi durumunda 1952 dolar seviyesinin görülebileceğine işaret ediyor

Dün sabah güne düşüşle başlayan altının onsu Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'daki zirve sonrasında ufukta henüz barışın olmaması nedeniyle altın fiyatları tekrar 2 bin dolar üzerine çıktı.

Analistler tarafından yapılan teknik değerlendirmelerde ons altın fiyatının 1976 dolar  seviyesinin altına inmesi durumunda 1952 dolar seviyesinin görülebileceğine işaret ediyor.

Milyonlarca yatırımcı altın fiyatlarındaki gidişatı merak ediyor. Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın fiyatları ne olacak? sorusunun cevabı milyonlar tarafından araştırılıyor.  İsviçre Bankası UBS'nin ekonomistleri altın fiyatları ile ilgili şu tahminlerde bulundu...

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

İsviçre Bankası UBS ekonomistleri, altın fiyatı için yeni bir tahminde bulundular. Ekonomistler, altın fiyatının Haziran ayına kadar 1950 dolar civarında sabitlenmesini ve 2022'nin sonunda 1800 dolara dönmesini bekliyor.

"Spot altın fiyatlarının tahminimizin üzerinde olması nedeniyle yatırımcıların şu anda birikim yapması gerektiğini düşünmüyoruz" denilen açıklamada, “Göreceli olarak platin bizim için en çekici değerli metal olmaya devam ediyor” ifadesi kullanıldı.

İsviçre Bankası UBS ekonomistlerinden sonra ikinci bir yorum da ABD'li banka devi Citi'den geldi. İşte o yorum...

CITI'NİN BU YIL İÇİN TAHMİNİ 1805 DOLAR

ABD'li banka devi Citi de yakın zamanda altın fiyat tahminlerini revize etti. Banka fiyatındaki yukarı yönlü hareketin ilk çeyrekten sonra tersine döneceğini öngördü. Jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatlarının 1900 dolar seviyelerine ulaşabileceğini değerlendiren Citi'ye göre, Fed'in faiz artırımları ve bilançosunu daraltmaya başlaması aşağı yönlü etki yapacak. Altın fiyatının ons başına 2.100 dolar'lık rekoru tekrar görmesinin zor olacağını kaydeden Citi, bu yıl için ortalama fiyatı 1805 dolar olarak tahmin etti.

Derleyen;

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Ons altın yön arayışında: Düşecek mi, yükselecek mi?

Altın güç topluyor! Altın fiyatları yükselecek mi?

Altında rüzgar tersine döndü! Son dakika altın fiyatları!

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Altın gümüş düştü, platin arttı! Platinin gramı bugün kaç lira?

Altın yatırımcıları dikkat! Sakın satmayın... O rakamın altında satan zarar edecek!