Altın & Gümüş

Altın fiyatları uçuşa geçiyor! Piyasa analistinden son 1 ay uyarısı

Piyasa Analisti Selçuk Ergin (Selcoin) yayınladığı piyasa değerlendirme videosunda artık yükselişlerin başladığını ve FED'in faiz kararı sonrası dolar, altın ve gümüş gibi emtialarda pik seviyelerin gelebileceğini ifade etti. Gram altında 1400 lira seviyesini veren Selcoin, tarihi söyledi.Açıklanan enflasyon verisi sonrası piyasalarda yukarı yönlü hareketlerin yaşandığını ifade eden Selcoin, emtia fiyatlarını etkileyecek bir kaç noktaya vurgu yaptı

Yayınladığı piyasa videoları ile dikkatleri üzerine çeken Piyasa Analisti Selcoin, Amerika'da açıklanan enflasyon verilerinden sonra FED'in alacağı faiz kararları ve piyasalara etkilerini yorumladı. Açıklanan enflasyon verisi sonrası piyasalarda yukarı yönlü hareketlerin yaşandığını ifade eden Selcoin, emtia fiyatlarını etkileyecek bir kaç noktaya vurgu yaptı. İler ki günlerde güzel hareket alanlarının olacağını belirten Selcoin, Eylül ayına kadar süreç olduğunu ifade etti.

PİYASALAR HAREKETLENDİ
Türkiye Merkez Bankası'nın rezervlerinde büyüme olduğunu ifade eden Selcoin, "Piyasalarda güzel fiyat akışları mevcut" diyerek, Avrupa ülkelerinde enflasyonu düşüren hamlelere de vurgu yaptı. Almanya'nın vergi planı olduğnu belirtti. Enflasyonu düşürmeye yönelik hamlelerin geldiğini söyleyen Selcoin, piyasalar hareketlenme yaşandığını ve Amerikan borsalarında yukarı yönlü fitiller atıldığını vurguladı. Kripto parada içinde aynı durum yaşandığını belirtti.

DOLARDA KRİTİK 18 LİRA SEVİYESİ
Dolar kuru için kritik seviyeyi veren Selcoin, 18 lira seviyesinde değinerek, "Dolar/TL 18 seviyesini aşmadıkça yükseliş trendini tartışamayacağız. 5 saniyede 17,60 seviyesinde destek seviyesi oluşturmakta" diye konuştu.

GRAM ALTINDA EŞİK GEÇİLİYOR
Ons altın kritik 1780 dolar seviyesinin aşıldığını kaydeden Selcoin, Gram altın rahat nefes aldığını söyledi. Gram altının 1400 seviyelerine çıkacağını öngören Selcoin, "Şu an bir 1037 seviyesinde kopma yaşanıyor. Bu kopuş 1200 seviyelerine bu hafta taşıyabilir. Gümüş de gram altın gibi yukarı yönlü durumlar mevcut." yorumunu yaptı.

 

21 EYLÜL TARİHİNDE YÜKSELİŞLER PATLAYABİLİR
Özellikle 21 Eylül 2022 tarihi üzerine duran Selcoin, FED'in faiz kararının piyasaları derinden etkileyeceğini ve yükselişlerin hızlanacağını söyledi. Altın ve gümüş tarafında pozitif durumların yaşanacağını ifade eden Selcoin,"Bu veriler bize enflasyon verisinin pozitif etkilediğini gördük 21 Eylül'e kadar piyasada güzel yükselişler gerçekleşecek. Amerika'nın faiz artışı 21 Eylül tarihinde olacak ve yeni fiyatlanmalar olacak. Altın ve gümüşte pozitif alanlar görünmekte" diye konuştu.