Altın & Gümüş

Altın fiyatlarında 1980'den bu yana ilk kez böylesi görülüyor... Uzmanlar rekor rakamı açıkladı

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de düşmeye devam ederken ons tarafında büyük bir sıkışma olduğu görülüyor. Altın fiyatlarının ne olacağını merak eden yatırımcılar için uzmanlardan rekor rakam açıklaması geldi.

Fed’in şahin para politikasına devam edeceği yönündeki beklentiler piyasalarda hisse senedini baskılarken ABD Hazine tahvil getirileri ve dolar endeksini yükseltti.

Doların yükseliş ise en güvenli liman olan altın fiyatları üzerinde baskıya neden oluyor. Altın fiyatları düşüşe geçerken uzmanlardan rekor rakam açıklaması geldi.

ALTINDA SON DURUM

Doların yükselişi değerli metal performansını baskılıyor. Önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamaları sonrası bir miktar yükseliş gösterse de Fed sonrası yeniden değer kaybı yaşayan ons altın 1.656 dolara kadar geri çekildikten sonra dün 1.660 doların üzerinde alıcı buldu. Uzmanlara göre ons altının bir süre daha 1.660-1.680 dolar bandında kalması bekleniyor.

1980'DEN BU YANA BİR İLK

Ons altın için aylık görünüm depresif hareketlerin devam etmesi bekleniyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yüzde 80 ihtimalle beklenilen 75 baz puanlık faiz artışını gerçekleştirdi. Böylelikle Fed, politika faizini yüzde 3.00 – 3.25 aralığına çekmiş oldu. Bu, 1980'li yıllardaki Paul Volcker döneminden beri en agresif sıkılaşma döngüsü olarak belirlendi.

Fed tarafından açıklanan ekonomik projeksiyonlarda faizlerin uzun dönemde yüksek kalacağına yönelik beklentiler var.

2022 yılsonu ortalama Fed fon faizi yüzde 4.4 seviyesinde açıklandı. 2023 yılı medyanı ise yüzde 4.6 olarak açıklandı. Açıklanan projeksiyonlardaki faiz öngörüleri Fed’in şahinleştiğini gçsteriyor. Bu durumda güçlü dolar temasının devam etmesi beklenebilir.

REKOR RAKAM AÇIKLANDI

Uzmanlar altın fiyatları ile ilgili rekor rakamı açıklayarak yatırımcıları uyardı. Uzmanlara göre yükselişlerde 1.008 TL direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ve 980.25 seviyesi altı fiyatlamalarda ise 968 ve 953.50 destek oluşturuyor.

Uzun vadede ise altında alım fırsatı gören uzmanlar var. Birçok değerli metal uzmanı yılın son çeyreğinde gramda 1.250 lira ve üzerinde yeni rekorlar beklentisi içinde olduklarının vurgusunu yapıyorlar.

Altın bugün ne kadar? 23 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Kahramanmaraş altın fiyatları bugün ne kadar? Kuyumculuğun başkenti açıkladı! İşte 23 Eylül 2022 altın fiyatları

Altın bilezik fiyatları tepetaklak oldu! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatlarını görenler gözlerine inanamıyor 

Gram altın için rekor rakam açıklandı! Uzmanlar resmen tarih verdi! Altın yatırımcıları o günü bekliyor