Altın & Gümüş

Altın fiyatlarında iki gün sonra bunlar olacak! Dev kurumdan olay tahmin...

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra dalgalanmaya başladı. Bu hafta ise FED'in faiz kararı altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Altın fiyatları için dev kurumdan olay tahmin geldi. Altın fiyatları ne olacak? Bu hafta çarşmaba günü açıklanacak olan FED'in faiz kararı altın ve dolar fiyatları üzerinde etkili olacak

Enflasyon rakamları başta ABD olmak üzere piyasalarda ekisini sürdürmeye devam ediyor. Bu hafta çarşmaba günü açıklanacak olan FED'in faiz kararı altın ve dolar fiyatları üzerinde etkili olacak. Bu konuda  dev kurumdan olay yaratan altın tahmi geldi. Peki altın fiyatları çarşamba günü ne olacak? Altın FED'in faiz kararı sonrası düşecek mi, yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI

Ons altın son haftalarda 1,850 dolar seviyesinde işlem gördü. Bugün güne 1,865 dolardan başlayan sarı metal piyasalarda takip edilmeye devam ediyor.

20 Aralık öncesi 1062 liraya kadar yükselen gram altın geçen hafta 1000 TL sınırını  üzerine çıktı.  Yeni ekonomi paketinin açıklanmasından sonra altın ve dolar fiyatlarında düşüş yaşandı. Altının gram fiyatı bugün ise güne 1043 liradan başladı. 


 

ALTIN FİYATLARINDA OLAY TAHMİN!

Altın fiyatlarının yıl sonunda ne kadar olacağını açıklayan RJO Futures kıdemli piyasa analisti Bob Haberkorn altın ile ilgili şu yorumda bulundu: Altın tam olarak olması gerekeni yapıyor. Yatırımcılar bir kez daha altına enflasyon riskinden korunma ve güvenli liman varlığı olarak bakıyorlar. Piyasa, Federal Rezerv’in enflasyonu dizginlemek için yapabileceği hiçbir şey olmadığını anladı. Fed’in faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesi olası. Ancak, bu da, hiçbir yerde enflasyonu karşılayacak kadar yüksek olmayacaklar. Bu ortamda, gerçekten istediğiniz altındır.”

Grup, yıllık Gold Focus raporunda ise, “Politika oranları yükselirken ve enflasyon düştükçe, ikinci yarıda reel faizlerin ve getirilerin önemli ölçüde artmasını ve altın fiyatı üzerinde baskı oluşturmasını bekliyoruz” dedi.

Piyasaların nabzını yükseltecek tarih belli oldu! Dolar, altın, bitcoin, euro, petrol fiyatları değişiyor...

Son dakika gram altın 1043 lira oldu! Altın fiyatları bugün coştu! Çeyrek altın, tam altın, Cumhuriyet altını ne kadar?