Altın & Gümüş

Altın fiyatlarında ne bekleniyor? 'Fed nefes alma molasında' diyen analistlerden ürküten altın açıklaması!

Ons altın ve gram altın fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcılar için ürperten altın yorumları gelmeye başladı. Peki altın fiyatlarında ne bekleniyor? Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen sarı metal düşecek mi yükselecek mi? Ayrıntılar haberimizde...  Geçen hafta açıklanan ABD Merkez Bankası'nın mayıs ayı toplantı tutanaklarının enflasyonist baskıların farkında olunduğu ve gerekirse eylül ayında beklemeye geçilebileceği yönündeki açıklamalar altın fiyatlarında riskli günlerin gelmesine yönelik bir beklenti oluşturdu

Altın fiyatları bu hafta da geçen haftaki yükseliş eğilimine devam ediyor.  Geçen hafta açıklanan ABD Merkez Bankası'nın mayıs ayı toplantı tutanaklarının enflasyonist baskıların farkında olunduğu ve gerekirse eylül ayında beklemeye geçilebileceği yönündeki açıklamalar altın fiyatlarında riskli günlerin gelmesine yönelik bir beklenti oluşturdu.

Bu hafta piyasaları etkileyecek gelişmeler arasında ABD tarım dışı istihdam, Bek Kitap rapor ve Fed başkanı Jerome Poewll'ın yarın ABD Başkanı Biden ile görüşmesi takip edilecek.

ONS VE GRAM ALTIN YÜKSELDİ

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1860 dolar seviyesinin üstüne yükseldi. Bugün ise 985 lira seviyelerini gören gram altın şu dakikalarda 978 liradan satılıyor.

PİYASALAR BU HAFTA BUNLARI TAKİP EDECEK

Euo bölgesi ve Almanya'da enflasyon verileri, dış ticaret dengesi takip edilecek. Çin'de koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerin gündemde yer alması bekleniyor. 

Yatırımcıların en çok merak ettiği konu: Altın fiyatlarında ne bekleniyor?

FED NEFES ALMA MOLASINDA: ALTIN FİYATLARINDA NE BEKLENİYOR?

Yatırımcılar, Altın fiyatlarının neler bekliyor? sorusuna cevap ararken Merk Investment Başkan ve Baş Yatırım Sorumlusu Axel Merk tarafından kritik bir değerlendirme geldi. Piyasaların giderek daha fazla endişe içerisine girdiğini söyledi. Pershing Square Capital Management’ın kurucusu Bill Ackman Fed'in agresif davranması gerektiğini söyledi ve şu sözlerle devam etti:

''Belirsizlik, özellikle kısa vadede piyasaların düşmanıdır. fed, oranları şimdi agresif bir şekilde yükselterek, hisse senedi piyasalarını ve herkes için ekonominin gücünü koruyabilir ve iyileştirebilirken, geçim kaynaklarını, özellikle de en şanssız olanları yok eden enflasyonu engeller.”

Bununla birlikte analistlere göre, enflasyon verisi  Fed'e biraz nefes alma molası veriyor, bu nedenle sert konuşmaya devam edecekler ancak yine de enflasyon eğrisinin gerisinde kalacaklar. dedi.

Altında tansiyon yükseliyor! Gram altın 989 lira oldu! Flaş son dakika altın fiyatları!
Gram altın, çeyrek altın, Ata altın, tam altında son dakika! Altın fiyatları kaç TL? Canlı altın fiyatları 29 Mayıs 2022