05 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında son durum!

Altın fiyatlarında son durum!

Altın fiyatları haftanın son gününde yükselmeye devam ediyor. Gram altın 538 TL'ye yükselerek tarihi zirveye ulaştı. 



Küresel anlamda ekonomide toparlanmaya işaret eden veriler ve bu paralelde artan enflasyonist endişeler ile dolar endeksindeki zayıflık  geçtiğimiz ay altının ons fiyatında yüzde 8'e yakın değer kazanmasına katkı sağlarken analistler bu ay ortasında yapılacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından çıkacak mesajların ons altında durumun ne olacağının netleşeceği görüşünde. Milliyet'te yer alan habere göre; ABD'de Nisan ayı enflasyonun yüzde 4,2'lik yükselişle 13 yılın en yüksek seviyesine ulaşması, halihazırda ekonomide toparlanma yı gösteren verilere dahil olunca Mayıs ayında piyasaların durumunda enflasyonist endişeler ana etken oldu.

Altın fiyatlarında son durum!

"Faiz indirimi için erken"

Fed yetkilileri açıklamalarında "faiz indirimi için erken" dese de, varlık alımlarının azaltılmasını tartışının an meselesi olduğu mesajını vermeleri, enflasyonist endişeleri besleyen bir başkagelişme olarak değerlendirildi. Tüm bunlar karşısında Mayıs ayında dolar endeksi yüzde 1,6 azalarak 89,8 seviyelerine düşerken , altının onsu da yüzde 7,8'lik yükselişle 1.906,8 dolardan kapandı. 

Altın fiyatlarında son durum!

Bu dönemde ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri de yüzde 1,4890 civarına düşerek ons altının fiyatındaki yükselişine yardımcı oldu. Altının ons fiyatı bu aya güçlü giriş yaparken, 1.916,6 dolarla yaklaşık 5 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, hareketini 1.860-1.920 dolar bandında devam ettirdiği gözlemleniyor.

Altın fiyatlarında son durum! 

Gram altında sert çıkış

Diğer yandan  yurt içinde geçen ay dolar kuru ve ons altındaki yükseliş nedeniyle gram altında 10,4 değer artışı yaşandı sonrasında 520,5 liradan kapanmasıyla Haziran'da 518-536 lira civarında işlem görüyor. Analistler, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin 15-16 Haziran'da yapacağı toplantıda vereceği mesajların altının ons fiyatının bundan sonraki seyri açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek salgın sonrası ülkelerdeki normalleşme hızı ve aşılanmanın seyrinin de altına olan yatırımların niteliğini belirleyecek önemli etkenler arasında olduğunu söylüyor.Hızlı yükselişler sonrasında teknik bir düzeltme de olabileceğini belirten  analistler, mevcut güçlü seyrin şimdilik korunduğunu dile getirdi.

Altın fiyatları bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön