27 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında son durum nedir? 18 Mayıs Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında son durum nedir? 18 Mayıs Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın fiyatları yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan aşağı yönlü hareket sonrası dün yükselirken bugün tekrar düşüşünü sürdürdü. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?



Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü itibariyle ons altın fiyatlarındaki düşüş eğilimi bugünde devam ediyor. Söz konusu yatırımcılar tarafından araştırılan "Altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi? 18 Mayıs Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?" soruların yanıtları haberimizde.

Altın fiyatlarındaki sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekiyor. Kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında aşağı yönlü bir değişim gözlemlenmektedir.

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’den gelen ekonomik gelişmelerde olmaya devam etmektedir. Geçtiğimiz gün ABD’de sanayi üretimi verisi ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın altın ve piyasalara ilişkin verdiği mesajlar gündeme bomba gibi düştü.

ABD’de sanayi üretimi nisan ayında piyasa beklentilerinin üzerinde artarken kritik gelişme sonrası ons altın fiyatlarında düşüş yaşandı.

ONS ALTINDA ÜZERİNDE FED BASKISI ARTIYOR!

Geçtiğimiz güne göre 1824 dolardan başlayan ons altın bugün 1836 dolar oldu. Öğleden sonra ABD sanayi üretiminin güçlü yükselmesi ile birlikte ons altın düşüşünü sürdürdü.  Fed Başkanı Powell’ın piyasalara verdiği şahin mesajlar da ons altın fiyatlarını artırdığı açıklandı. Bu gelişmelerle birlikte ons altın günü 1812 dolardan tamamlamış oldu.  

FED BAŞKANI’NDAN ENFLASYON VE FAİZ MESAJI

Amerkan bankası Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada enflasyon düşene kadar sıkı para politikasına devam edeceklerini, enflasyonun düştüğüne dair net bir sinyal görmemeleri halinde ise daha agresif hareket edebileceklerini ifade etti.

Aynı zamanda Powell önümüzdeki iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımının Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından desteklendiğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmeye göre bugüne 1814 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükselerek 1819 dolardan işlem görmektedir. Ons altında gün içerisinde en düşük 1807 dolar, en yüksek ise 1820 dolar seviyeleri gördüğü gözlemlendi.

GRAM ALTIN DÜN SERT YÜKSELİRKEN BUGÜN DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Yurt içinde gram altın fiyatı geçtiğimiz gün sert yükselişi sonrası bugün düşüşe geçti. Dün 911 liradan başlayan gram altın yüzde 2’nin üzerinde prim yaparak 934 liraya kadar yükselmişti. Gram altın 928 liradan kapandığı açıklanmıştı.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR OLDU?  18 MAYIS 2022

Yapılan değerlendirmelere göre bugüne 928 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yatay seyrederek 933 liradan işlem görmektedir. Gram altında gün içerisinde en düşük 917 lira, en yüksek ise 933 lira seviyeleri görüldüğü açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön