Altın & Dolar

Altın fiyatlarında sürpriz rakam! 200 lira birden artacak

Altın fiyatları için rekor tarihi belli oldu. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş 200 lira artışın olacağı tahminini yaptı. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatları bu tarihte fırlayacak. İşte yeni tahmin...Altın yatırımcıları bu tarihe fokuslandı

Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih belli oldu. Altın yatırımcıları bu tarihe fokuslandı. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş 200 liralık artış için tarih açıkladı. İşte tüm ayrıntılar...

Finans analisti İslam Memiş altın ve doların seyri hakkında açıklamalar yaptı.

"Borsa İstanbul 5900 puanda. Gün içinde kar satışları gördük. 5890'a kadar geriledi. Tepki alımıyla buradan yükselişini devam ettirdi. Borsadan çıkış yaptım, 5470'e kadar beklemeyi tercih ediyorum. 5770 test edilince tekrar yoruma ihtiyaç var.

Belki buradan yüzde 50 alırım yapabilirim. Borsa yatırımcısı TL üzerinde gözlemliyor ve rekorlardan bahsediyor. Borsayı sadece TL ayağına değil, dolar bazında değerini de takip etmek gerekiyor. Çok basit. Endeks bölü dolar. Dolar karşısındaki değerini görmüş olacaksınız. Dolar karşısındaki değeri ucuz kalmaya devam ediyor.

YÜZDE 35'İ GÖREBİLİRİZ
Muhtemelen eylül ayı gibi yabancı yatırımcı sayısında yüzde 35'i görebiliriz diye tahmin ediyorum. Dolar bazındaki endeksin ucuz olduğunu söyleyebilirim. Bu da yabancı yatırımcıları cezbeder. Eylülde ciddi artış görebiliriz ama TL bazlı beklemeye devam ediyorum. Dolar kuru 25.85-26.10 bant aralığında dengeleniyor. Piyasalarda zaten bir yaz rehaveti var. Kimsenin piyasa ile bir işi de yok. Piyasalarla alakalı konuşulacak çok da bir şey yok.

Çünkü hem yurt dışı borsalarında hem yurt içi borsalarında hem yurt içi piyasalarda rehavet hakim olduğu için insanlar bana ne diyor. İki günlük tatilime devam edeyim modundalar. Çok iştahlı bir piyasa yok o yüzden. Yılın ikinci yarısına bütün fiyatlamalar göbek seviyede başladı. Dolarda aşağıda 24, yukarıda 28 lira seviyesi var. Euro TL 28.40'ta. Gram gümüşte de paritelerde de aynı şekilde başlıyoruz yılın ikinci yarısına.

DOLAR ALINMALI MI?
Dolar alalım mı? Hayır. Döviz alabilirsin ama bunun adı dolar olmasın, euro olsun. Euro dolar paritesi 1.0874 seviyesinde çünkü, düşük kalmaya devam ediyor. Bu seviyeler ve yılın ikinci yarısında öngördüğüm 1.15 seviyesini referans aldığım için yabancı para birimine yatırım olacaksa ısrarla bunun adı euro olmalı diyorum.

Türkiye'de kurlar serbest bırakıldı. Geçtiğimiz hafta yeni zamların geldiği bir dönemdi. Yeni haftada da zamlar gelebilir. Vergi gelir artırmak için alternatif olarak görüldü.

Borsada yukarı yönlü artışlar oldu. Yabancı yatırımcılarda ciddi bir artış yok. Eylül ayında yabancı yatırımcı gelebilir.

Dolar-TL kurunda gözümüz ABD Merkez Bankasında olacak. 25 baz puanlık faiz artışı masaya konuldu. Bu gelişmekte olan piyasalar için iyi değil. Fed sonrası dolar endeksi artabilir.

Yine gram altın da dolar kurunu takip ediyor. Geçen hafta altının ve gümüşün ons fiyatında baskılanma gördük.

1860 dolar destek seviyesi burada çalışacak. Gram altın serbest piyasada 1635 civarında seyrediliyor. Altın yıl sonuna kadar 1800 lira seviyelerini görebilir.

Dolar kurunda da yılsonuna doğru yükselişler var gibi görülüyor. Yıl sonunda altının gramının şu anki ekonomik koşullarda bazı analistlerin söylediği gibi 3 bin olması zor görülüyor.

Dolarda 24 lira aşağı yönlü destek yukarı yönlü de 28 lira seviyesi var. Yıl sonu 28 lira zor görülmüyor.