29 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek! İşte altına yatırım yapmanın en kolay yolu!

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek! İşte altına yatırım yapmanın en kolay yolu!

Dünya genelinde değişen makro ekonomik koşullar nedeniyle altın cazip bir yatırım aracı olarak ön planda. Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisi devam ederken, Tether Gold da fiziki altın tasarrufuna kıyasla yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor.



Yılın ilk yarısındaki verilere göre altına olan talebin devam ettiği gözleniyor. 2023 yılının ikinci çeyreğinde fiziki altın yatırımı yıllık bazda yüzde 56 oranında yükseliş kaydederek son 4 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Sözkonusu dönemde fiziki altın talebinin 594,5 tona ulaştığı bildirildi. Fiziki altın talebindeki artışın, Çin ve Hindistan’daki güçlü perakende yatırım talebinden kaynaklandığı belirtilirken, sözkonusu dönemde altın alımlarındaki genişlemenin, merkez bankaları aracılığıyla yavaşlayan alım faaliyetini dengelemede yardımcı bir rol üstlendiği vurgulandı.

ÇİN’İN REZERVLERİ ARTIYOR

Tether Gold’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, küresel merkez bankaları son 11 yıldır net altın alıcısı konumunda bulunmayı sürdürüyor. Konuya ilişkin yapılan değerlendirmede, ikinci çeyrekteki yavaşlamaya rağmen net alımların yıllık bazda yüzde 39 artış gösterdiği, böylece toplam alım miktarının 333,2 tona yükseldiği belirtildi.

Çin'in altın rezervleri 74 ton artış kaydederken, Türkiye’nin altın rezervlerinin yerli bankalarla yapılan satışlar ve swaplar nedeniyle 137 ton azaldığına işaret edildi. Ancak önümüzdeki bir yıllık süreçte Türkiye’deki altın rezervlerinin artacağı görüşüne yer verildi.

YENİ REKORLAR GELECEK

Toplam altın arzı bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 7 oranında artış gösterdi. Böylece 2023 yılının ilk yarısında üretilen altın miktarı yüzde 5 oranındaki artışla 2 bin 460 tona yükselmiş oldu.

Öte yandan maden üretiminin bu yılın ikinci çeyreğinde 923 tonla tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiğine işaret edilirken, bu rakam 2000 yılına kadar uzanan istatistiklerde en yüksek ikinci çeyrek üretim seviyesi olduğuna dikkat çekildi. 2023’ün ilk çeyreğinde ise 857 tonluk bir üretim gerçekleşmişti. Böylece toplamda bin 781 tonluk rekor bir maden üretime ulaşılmış oldu. Bu rakamın aynı zamanda 2018’de kırılan rekora kıyasla yüzde 2 daha yüksek seviye olduğuna değinildi.

CAZİP BİR YATIRIM ARACI

Tether şirket yetkilileri, bugünkü konjonktürde altına olan talebin devam edeceği öngörüsünden hareketle Tether Gold’un çekici bir alternatif yatırım aracı olduğunu belirttiler. Tether Gold, Tether tarafından çıkarılan fiziksel altın teminat ile üretilen bir stabil kripto para birimi. 1 ons altına eş değer teminatı ile fiyatının ons altına eşit olduğu belirtilirken, XAUt kısaltması ile piyasalarda adlandırılıyor.

Şirket yetkilileri, fiziksel altına kıyasla Tether Gold’a yatırım yapmanın daha kolay olduğu hem satın alınması hem depolanması açısından avantajlı olduğuna dikkat çekiyor.


Geri Dön