Altın & Dolar

Altın fiyatlarının önümüzdeki hafta ne kadar olacağı açıklandı!

Bu ayın ilk haftası altın için hareketli geçerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceğini ve dış piyasalardaki olumlu gelişmelerin iç piyasaya nasıl yansıyacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan İran’ın İsrail’e yaptığı füze saldırısı, Amerika’da açıklanan tarım dışı istihdam verileriyle  birlikte bu yılın Ekim ayının ilk haftası altın için oldukça hareketli geçti. Peki Ekim ayının 2. haftasında altın fiyatları yükselecek mi yoksa düşecek mi? Deniz Bilgen’in hazırlayıp sunduğu Kapalı Çarşı’nın Nabzı programında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, önümüzdeki haftanın merakla beklenen gelişmelerini, piyasalar için önemli olaylarını ve altının piyasalarının bunlara nasıl tepki verebileceğini açıkladı.


YATIRIMCILAR RİSK ALMAK İSTEMEDİ

Ekonomim’den Deniz Bilgen imzalı habere göre Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Altının seyrinde cuma günü Amerika’da resmi olarak açıklanan tarım dışı istihdam verisinin olumlu gelmesiyle beraber beklentiler gerçekleştiği için gün içinde aşağı yönlü bir seyir oluştu fakat hafta sonu riski almak istemeyen yatırımcı ve fonların satışlarıyla beraber yeniden bir miktar yükseliş olduğunu gözledik. Rakamsal şekilde söylemek gerekirse altın fiyatları, istihdam verileri açıklandıktan sonra 2 bin 638 dolarlara kadar geldi. Burası kısa süreli teknik destek seviyesiydi. Buradan da yeniden 2 bin 655 dolar seviyesini geldi.”


ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, altın fiyatlarında yorgunluk belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini dile getirerek altın fiyatlarının bu ayın 2. haftasında nasıl bir seyir izleyeceği hakkında bilgi verdi. Yıldırımtürk açıklamasında “Önemli bir jeopolitik gelişme yaşanmadığı takdirde ekimin 2. haftasında altın fiyatlarının bu noktada bir gerileme yaşanabilir. Özellikle 2 bin 638 seviyesi kırılırsa dolar/ons bazında 2 bin 610 dolar ons seviyelerine doğru geri çekilme söz konusu olabilir. Fakat söz konusu bu fiyatların gerileyeceği anlamına gelmez, bir düzeltme hareketi gerçekleşmiş olur. Yukarı yönlü seyirlerde ise 2 bin 665 dolar seviyesi geçilirse yeniden 2 bin 670 seviyelerini görebiliriz. Fakat şimdilik FED’in 50 baz puanlık faiz indiriminden sonraki hızlı yükselişin hazmetme süresi yaşanacak diye düşünüyorum” dedi.

DIŞ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER İŞ PİYASAYI NASIL ETKİLER?


Gündemden düşmeyen altın fiyatlarında dış piyasalarda yaşanan gelişmelerin yansımalarını iç piyasada görünmediğini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, “İç piyasalarda ithalatta azalma var. Bu sebeple iç piyasa ile dış piyasa arasındaki makasın hayli açıldığını gözlemliyoruz. Dışarıda altın fiyatları 2 bin 638 dolar/ons seviyesine inse de iç piyasada kilogramda 4 bin 500 dolarlık fark devam ediyor. Bu da yaklaşık olarak 120 dolar/ons demek. Fakat önümüzdeki günlerde ithalat yapılırsa, o zaman bir miktar altın girişi olduğundan bu farkın önce 4 bin sonra 3 bin 500 dolar seviyesine ineceğini tahmin ediyorum. Fark daralır ve dış piyasada altının 2 bin 600 dolar/ons seviyelerine indiği senaryoda iç piyasada 3 bin TL seviyeleri belki 2 bin 975-2 bin 950 TL seviyeleri görülebilir. Fiyatların yükseldiği senaryoda 3 bin 100 TL seviyelerini göreceğiz diye düşünüyorum” dedi.

 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı açıkladı: Kiracı tarafından ödenen gerçek kirada yıllık artış yüzde 117!

Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı? 

12 bin 500 TL maaş alanlar dikkat! En düşük emekli maaşı için işte bu rakam konuşuluyor!