Altın & Gümüş

Altın fiyatlarıyla ilgili kırmızı bir uyarı geldi

Altın fiyatları hakkında altına yatırım yapacak tüm vatandaşları ilgilendiren çok önemli bir haber geldi. İşte altın fiyatları hakkındaki son gelişmeler... Altın fiyatlarında son dönemde ciddi oynamaların olması nedeniyle altına yatırım yapan vatandaşlar altın fiyatlarındaki son durumu daha çok takip ediyor

Altına yatırım yapan vatandaşlar altın fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. Altın fiyatlarında son dönemde ciddi oynamaların olması nedeniyle altına yatırım yapan vatandaşlar altın fiyatlarındaki son durumu daha çok takip ediyor. Altın fiyatlarıyla ilgili bir son dakika uyarısı da geldi. İşte altın fiyatlarındaki son dakika uyarısıyla ilgili tüm detaylar. 

Dolar endeksinin yükselişi ve ABD’deki hareketlilik altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyarılarını sıraladı. Altında her geri çekilmenin fırsat bilinmesi gerektiğini ifade eden Memiş’in açıklamalarına ek olarak Senol Kaan tarafından da açıklama geldi.

Kaan, “Hocam altın ve gümüşe yatırım yaptığım için pişmanım’ gibi… Sabır acıdır meyvesi tatlıdır unutmayın. Özellikle de gümüş için imkanı olan şikayet etmeyi bir kenarı bıraksın imkanlar doğrultusunda her geri çekilmeyi fırsat bilsinler” dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın/Gümüş rasyosu 81,30’da. Yani, gümüş altına kıyasla daha ucuz. Altınla gümüş almakta ucuz. Bunu fırsata çevirmek gerek. Çünkü 2023’de gümüşün getirisinin altından fazla olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

Elinde nakit olan yatırımcıların altın yerine gümüşü tercih etmelerinin karlı olabileceğini söyleyen Memiş, “2022’de gram altın yüzde 43 kazandırırken, gram gümüş yüzde 45 kazandırdı. 2023’de gümüş yine altını tahtından edebilir. Gümüşü daha çok önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.