27 / 04 / 2024

Altın Kahini İslam Memiş dolar yatırımcılarını uyardı! Bu fırsatlar yıl sonuna kadar gelmeyebilir

Altın Kahini İslam Memiş dolar yatırımcılarını uyardı! Bu fırsatlar yıl sonuna kadar gelmeyebilir

Altın ve dolar açıklamalarında bulunan İslam Memiş'ten kritik bir açıklama geldi. Dolar yatırımcılarına seslenen Memiş, ''Bu fırsatlar yıl sonuna kadar gelmeyebilir'' dedi.



Altın ve dolar yorumları ile dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, geçmiş konuşmalarını hatırlayarak, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı. 

DOLAR YATIRIMCILARININ KAFASI KARIŞIK!

İslam Memiş dolar/TL kuruns dalgalanmaların olduğunu söyleyerek, yatırımcıların kafasının karıştığını belirtti.

Memiş, dolar kurununun neden gerilediğini şu sözlerle ifade etti: ''Resmi kur tarafında 26.95 karşımızda. 27.05 seviyesinde serbest piyasada. Türkiye'nin risk priminde artış oldu. Gerilemişti, 410'a kadar yükseldi ve dolar kurunda da 27 TL üzerinde ataklar gördük.

27 TL altında kalmak gibi bir düşüncesi var galiba, baskılanma devam ediyor. Doları TL'yi etkileyen bir faktör de dolar-euro'nun geri çekilmesi.'' dedi.

BU FIRSATLAR YIL SONUNA KADAR GELMEYEBİLİR!

Memiş elinde dolar olan yatırımcıların bu süreci iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, bu fırsatların yıl sonuna kadar gelmeyeceğini açıkladı.  Memiş ''Euro alabiliriz dolarla, parite düşük. Euro almak istemezsem ons altın ve ons gümüş alabilirim." ifadelerini kullandı.

ONS ALTINI TAKİP EDİN!

Memiş altın yatırımcıları için de ons altın iyi takip etmelerini söyledi. Piyasalarda gram altının 1700 liranın altına sarktığını ve dengelenmediğindne bahseden Memiş, '' Hızlıca ataklar görünce gram altında 1750, 1770'yi görmemiz sürpriz olmayacaktır. 1680-1730 bant aralığımız geçerli. 1730 görüldü, sıra geldi 1680'e. En azından yüzde 50 buradan alabilirsin.'' ifadelerini kullandı.

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR OLDU? GÜNCEL DOLAR ALIŞ ATIŞ FİYATI KAÇ LİRA?

7 Ağustos 2023 dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kruu bugün güne yükselişle başladı.  Dolar/TL kuru alış fiyatı 27,008 lira, satış fiyatı ise 27,030 lira. Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 29,598 lira, satış fiyatı ise 29,569 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi 1,0973 bandında hareket ediyor. 

Altın çakılıyor! Altın almak isteyenler acele edin! 7 Ağustos Pazartesi altın fiyatları

Dev bankalar dolar tahminlerini peş peşe açıkladı! Bu rakamları gören dövizciye koşacak

Geri Dön