Kent Haberleri

Altın mı dolar mı euro mu... İslam Memiş en karlı yatırım aracı diyerek çekinmeden paranızı koyun dedi

İslam Memiş'ten vatandaşları ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Memiş son olarak altın, dolar, euro arasında en karlı yatırım aracını açıkladı. Memiş tarafından son yapılan yatırım tavsiyesi de vatandaş nezdinde hayli ilginç karşılandı

İslam Memiş'ten yatırım tavsiyeleri gelmeye devam ediyor. Memiş tarafından son yapılan yatırım tavsiyesi de vatandaş nezdinde hayli ilginç karşılandı. 

Piyasalar dün akşam açıklanan Fed faiz kararı sonrasında hareketlendi. Yeni yılda yükselişe başlayan altın fiyatları açıklamadan sonra resmen rekor kırdı! Haftanın dördüncü işlem gününde gram altın 1.183 TL seviyesinde işlem gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memiş’in açıklamaları ve detaylar haberimizde..

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Gram altın rekor tazelerken, çeyrek ve tam altın da yükselişe geçti. İslam Memiş’ten uyarı geldi. Memiş, en karlı yatırım aracını açıkladı.

ALTIN ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Altın fiyatlarındaki gelişmeleri değerlendiren Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Dolar endeksi (dxy), 102 seviyesinden 100,94 seviyesine geriledi. Yani, uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken altın değer kazanmış oldu. Gram altın tarafında bu yıl için öngörümde bir değişiklik yok. Yıl içerisinde 1.450 lira seviyesi beklentimi hala koruyorum. Ancak kısa vade için ons altında bir geri çekilme yaşanabilir. Ons altında öngörüm 1.880-1.850 dolar aralığı. Bu seviyeye gerilediğinde o gün gram altın kaça tekabül ediyorsa alınmalı. Muhtemelen 1.140 lira seviyesine geri çekilebilir”

Memiş, “Şimdi almayan pişman olacak” diyerek, en karlı yatırım aracını şu şekilde açıkladı:

“Bu geri çekilmeler kısa vade için alım fırsatı olacaktır. Sonrasında rekorlarını sık tazeleyen bir gram altın karşımızda olacak. Altın/Gümüş rasyosu 81,30’da. Yani, gümüş altına kıyasla daha ucuz. Altınla gümüş almakta ucuz. Bunu fırsata çevirmek gerek. Çünkü 2023’de gümüşün getirisinin altından fazla olacağını tahmin ediyorum. Elinde nakit bulunduran altın yerine gümüşü tercih etmeli. 2022’de gram altın yüzde 43 kazandırırken, gram gümüş yüzde 45 kazandırdı. 2023’de gümüş yine altını tahtından edebilir. Gümüşü daha çok önemsiyorum. Bugün “Altın mı, gümüş mü?” derseniz “Gümüş” derim. Altının ons fiyatında 1.957 dolar, 1.195 lira dirençleri var. Burdan geri dönebilir. Şubat ayında altın fiyatlarında 1.850 dolar, 1.140 lira seviyelerini bekliyor olacağım”