28 / 04 / 2024

Altın rekor geliyor! İslam Memiş açıkladı

Altın rekor geliyor! İslam Memiş açıkladı

Yeni haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları, haftanın 2. gününde de düştü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son durumu yorumladı. İslam Memiş altın rekorun tarihini açıkladı.



Altın fiyatları haftanın ikinci günde de geriledi. Spot altın, Pazartesi günkü yüzde 0,7'lik kaybın ardından haftanın ikinci işlem gününde yüzde 0,2 düşerek 1.916 dolar seviyelerine düştü. Tel Aviv’i ziyaret edecek olan Biden’ın İsrail ile birlik mesajı vereceği tahmin ediliyor.

Söz konusu görüşmelerin İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes olabileceği ihtimalini artırmasıyla piyasalarda risk iştahı güçlenirken, varlık fiyatlarını da etkilediği görülmekte.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son durumu yorumladı.

KISA VADELİ ÇEKİLMELER KALICI DEĞİL
Yeni bir haftaya başladık. Gözümüz kulağımız Orta Doğu'dan gelecek haberlerde. Piyasalar neyi fiyatlıyor? Çarşamba günü Avrupa tarafında enflasyon verisi açıklanacak. Euro Bölgesi'ndeki enflasyonla birlikte Euro/Dolar paritesinde hızlı bir toparlanma, dolar endeksinde de aşağı yönlü bir trend oluşabilir. Ons altın 1917 dolar seviyesinde. Ons altında 1908 dolar destek seviyesi yukarıda 1980 direnç seviyesi var. 1908-1980 dolar aralığını takip etmeyi sürdüreceğim. Kısa vadeli geri çekilmeler kalıcı değil.

ALTINI OLAN BEKLEMEYE DEVAM ETMELİ
Çarşamba gününden sonra ons altın tarafında tekrar yükseliş beklediğimi söyleyebilirim. Gram altın/TL fiyatında bu hafta 1750-1800 TL aralığını takip etmeyi sürdüreceğim. Bir sonraki ataklarda 1800-1850 TL aralığına yerleşecek gram altın var karşımızda. Elinde bulunduranlar beklemeye devam etmeli. Korku ve panikle satanlar yerini alamayacak. Ortalık puslu. Bu puslu havalarda kısa vadede işlemler yapılmamalı. Bankalardaki makas aralıkları 60-70 TL. Bu makas aralıklarını muhakkak göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Bu gelişmeler olmasaydı da ons altında yıl sonunda 2 bin dolarları beklediklerini belirten Memiş, şunları söyledi:

“Farklı ülkelerin bu çatışmalara dahil olması durumunda ons altın 2 bin 10 dolara çıkabilir. Onsta 2024 beklentim 2 bin 350 dolar. Yeni yılla birlikte jeopolitik riskler, enerji krizleri vs. gibi gerginliklerle birlikte yıla 2 bin dolar üzerine başlar ve 2024’te merkez bankalarının faiz artırma süreci de yavaşlayınca bu da altını pozitif etkileyecektir. Ortadoğu’daki gerilimin kısa vadede bitmesi pek olası değil, dolayısıyla bu durum altın fiyatını zaman zaman yukarı yönlü destekleyecektir”


Geri Dön