27 / 04 / 2024

Altın tahvili ülke ekonomisine katkı sağlayacak!

Altın tahvili ülke ekonomisine katkı sağlayacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, altın tahvili ve  altına dayalı kirasertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında değerlendirmede bulundu. Kösemusul uygulamanın oldukça faydalı ve önemli olduğunu söyledi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa altın tahvili ve  altına dayalı kirasertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında değerlendirmede bulundu.

 

Türkiye'de 2 bin 200 ton altın olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Kösemusul, "Bunun ekonomik değeri 100 milyar dolardır. Bu değeri ekonomiye kazandırmak için hepimize görevler düşmektedir. Geçtiğimiz  hafta başlayan uygulamanın ülkemiz genelinde olduğu gibi Sakaryamızda da ilgiyle karşılanacağını düşünüyorum. Üyelerimize ve Sakaryalılara, 23-27 Ekim tarihlerinde ilimiz Ziraat Bankası merkez şubede talep  toplama ile başlayacak uygulamaya katılmalarının faydalı olacağınıdüşünüyorum. Hem devletimiz hem halkımız kazansın." ifadelerini kullandı.


Sakaryalı yatırımcıların ve iş dünyasının en yüksek katkıyı sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Kösemusul, altınların çalınma, kaybolma riskinden kurtulduğunu ve ülke ekonomisine ek getiri sağlayacağını aktardı. 


Ziraat Bankası'ndan SATSO'ya yapılan yazılı bilgilendirme hakkında bilgi veren Kösemusul, şunları kaydetti:


"Bankadan yapılan açıklamada, 22 ve 24 ayar sikke (çeyrek, yarım, tam) altınlar, ziynet altınları ve külçe altınların kabul edileceği, üzerinde değerli, değersiz taş olan altınlar ile Reşat Altın kabul edilmeyeceği, kabul  edilecek altınlarda hiçbir iskonto veya değer kaybı söz konusu olmayacağı da belirtilerek, bütün altınların has altın karşılığı olarak kayda alınacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası getirilerinden vergi alınmayacağı, diğer yandan 90 günlük süreden sonra 2 yıllık vade beklemeden hiçbir kesinti yapılmadan ve günlük getirisi de nakit olarak geri alınabileceği belirtildi. Fiziki olarak altınların iadesi 2 yıllık vade sonunda gerçekleşebilecek."


Geri Dön