09 / 05 / 2024

Altın tahvili ülke ekonomisi

Altın tahvili ülke ekonomisi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, altın tahvili ve  altına dayalı kirasertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında değerlendirmede bulundu. Kösemusul uygulamanın oldukça faydalı ve önemli olduğunu söyledi.

Altın zengini ülkeler belli oldu! Açıklanan listede Türkiye'ye de yer verildi! İşte altın zengini ülkeler

Altın, tarih boyunca insanlar için önemli bir yatırım ve ticaret aracı oldu. Günümüzde de birçok ülke altın rezervlerini koruyarak ekonomik istikrarlarını sağlamaya çalışıyor.  Peki, hangi ülkeler altın zengini olarak biliniyor? İşte altın zengini ülkeler...

Türkiye'nin altın çıkartma başarısı dünyayı salladı! Türkiye'ye talep yağıyor!

Türkiye'nin altın madenlerini çıkarma başarısı resmen dünyayı salladı. Bu anlamda birçok ülke Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı.

Elinizde 1 gram bile varsa bekleyin! Altın kahini İslam Memiş müjdeyi verdi…  Yeni rekor o tarihte!

Altın ve piyasalarla ilgili isabetli tahminleriyle tanınan piyasa uzmanı İslam Memiş, depremden sonra ülke ekonomisinin sarsılacağı yorumlarının yersiz olduğunu belirterek, altına ve dövize yatırım yapacaklar için yol haritasını olacak önemli tavsiyelerde bulundu. İşte ayrıntılar…

Deprem altın piyasasını da vurdu! Altın ithalatı geçici olarak durdu

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından ekonomik olarak da zarar gören Ülke ekonomisinin zararını hafifletmek için  mal mukabili (vadeli) altın ithalatının geçici bir süreliğine durdurulması kararı alındı.

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

Altın, birçok ülke için önemli bir yatırım aracıdır. Altın fiyatları genellikle düşük faiz oranları, ekonomik belirsizlik veya politik belirsizlik gibi ekonomik koşullar altında yükselir. Peki hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? İşte detaylar...

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılarla ilgili altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı tamamlanacak.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, doğrudan satış yöntemi ile altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik olarak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 8 bin 707 kilogram altın karşılığı altın tahvili ve 6 bin 772 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılar için altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek.

Hazineden altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 0,50 kupon ödemeli 18 bin 172 kilogram altın karşılığı altın tahvili, 6 ayda bir yüzde 0,50 kira ödemeli 7 bin 552 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi...

Hazine'den altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapıldı...

Altın tahvili ülke ekonomisi Haberi

Altın tahvili ülke ekonomisi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa altın tahvili ve  altına dayalı kirasertifikası adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında değerlendirmede bulundu.

Türkiye'de 2 bin 200 ton altın olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Kösemusul, "Bunun ekonomik değeri 100 milyar dolardır. Bu değeri ekonomiye kazandırmak için hepimize görevler düşmektedir. Geçtiğimiz  hafta başlayan uygulamanın ülkemiz genelinde olduğu gibi Sakaryamızda da ilgiyle karşılanacağını düşünüyorum. Üyelerimize ve Sakaryalılara, 23-27 Ekim tarihlerinde ilimiz Ziraat Bankası merkez şubede talep  toplama ile başlayacak uygulamaya katılmalarının faydalı olacağınıdüşünüyorum. Hem devletimiz hem halkımız kazansın." ifadelerini kullandı.


Sakaryalı yatırımcıların ve iş dünyasının en yüksek katkıyı sağlayacağını düşündüğünü ifade...